Andere Tijden over oorlog in Nieuw-Guinea gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over oorlog in Nieuw-Guinea gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over oorlog in Nieuw-Guinea gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Andere Tijden spreken Arie Langenberg en andere Nederlandse oud-militairen over hun strijd in Nieuw-Guinea (1961-1962), dat Nederland tegen de wil van Indonesië als uitvalsbasis wilde behouden onder autonoom gezag van de bevolking. DiplomatiekEr vonden gevechten plaats, maar de kwestie werd uiteindelijk diplomatiek opgelost. Nederland moest zich terugtrekken, maar voor de militairen voelt het nog steeds of ze de Papoea's in de steek hebben gelaten. VlagMarinier John Wilms hijst jaarlijks op 1 december de Papoea-vlag. Ook de 23-jarige Julia Jouwe, oprichter van Young Papua Collective, heeft zo'n vlag. Vanuit Nederland strijdt ze voor een onafhankelijk Papoea. Trailer: Tribes of Europa, vanaf 19 februari op Netflix Bekijk deze video » Zien: de trailer van The Lost Pirate Kingdom (Netflix) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze aflevering van Andere Tijden spreken Arie Langenberg en andere Nederlandse oud-militairen over hun strijd in Nieuw-Guinea (1961-1962), dat Nederland tegen de wil van Indonesië als uitvalsbasis wilde behouden onder autonoom gezag van de bevolking.

Diplomatiek
Er vonden gevechten plaats, maar de kwestie werd uiteindelijk diplomatiek opgelost. Nederland moest zich terugtrekken, maar voor de militairen voelt het nog steeds of ze de Papoea's in de steek hebben gelaten.

Vlag
Marinier John Wilms hijst jaarlijks op 1 december de Papoea-vlag. Ook de 23-jarige Julia Jouwe, oprichter van Young Papua Collective, heeft zo'n vlag. Vanuit Nederland strijdt ze voor een onafhankelijk Papoea.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over oorlog in Nieuw-Guinea gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier