Docu De Waarheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De Waarheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De Waarheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op 13 mei 2000 vindt de grootste naoorlogse industriële ramp binnen Nederland plaats; in Enschede ontploft vuurwerkopslag S.E. Fireworks. Er vallen honderden gewonden, een woonwijk wordt weggevaagd en er sterven 23 mensen. Hoe kon zo’n ramp in een strak georganiseerd land als Nederland plaatsvinden? VerantwoordelijkenBij de vuurwerkramp waren vele mensen betrokken. Er is vastgesteld dat er een hele hoop is misgegaan. Hoe gaan de verantwoordelijken hier achteraf mee om? BeslissingenDoor middel van diepte-interviews met betrokkenen wordt er ingezoomd op de beslissingen en processen van toen. AngstMet de ramp als voorbeeld zoekt regisseur Pieter Fleury antwoord op de verreikende vraag: is de angst om de schuld te krijgen zo groot dat men wegduikt voor verantwoordelijkheid? Rapport: 'Overheid heeft vuurwerkramp Enschede zelf veroorzaakt' Bekijk deze video » Zien: Nieuwe unieke beelden van vuurwerkramp Enschede 20 jaar geleden Bekijk deze video » Beau gemist? Politieman over vuurwerkramp Enschede: ‘Ik heb in brand gestaan’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Op 13 mei 2000 vindt de grootste naoorlogse industriële ramp binnen Nederland plaats; in Enschede ontploft vuurwerkopslag S.E. Fireworks. Er vallen honderden gewonden, een woonwijk wordt weggevaagd en er sterven 23 mensen. Hoe kon zo’n ramp in een strak georganiseerd land als Nederland plaatsvinden?

Verantwoordelijken
Bij de vuurwerkramp waren vele mensen betrokken. Er is vastgesteld dat er een hele hoop is misgegaan. Hoe gaan de verantwoordelijken hier achteraf mee om?

Beslissingen
Door middel van diepte-interviews met betrokkenen wordt er ingezoomd op de beslissingen en processen van toen.

Angst
Met de ramp als voorbeeld zoekt regisseur Pieter Fleury antwoord op de verreikende vraag: is de angst om de schuld te krijgen zo groot dat men wegduikt voor verantwoordelijkheid?


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu De Waarheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier