Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze speciale jubileumuitzending van Verborgen verleden blikken bekende Nederlanders terug op hun zoektocht naar verhalen uit hun familiegeschiedenis. Wat brachten de ontdekkingen in hun familiegeschiedenis teweeg bij de hoofdpersonen? Herman FinkersCabaretier Herman Finkers vond veel leed en armoede in zijn familiegeschiedenis, maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen. Na de uitzending ging het onderzoek door en stuitte Herman op de eerste Finkers in Nederland. SlaafRapper Willie Wartaal leerde op Curaçao met een schok de levens van zijn tot slaaf gemaakte voormoeders kennen. Dat die levens zo dichtbij kwamen, had hij niet verwacht. Hij besloot dat het daar niet bij moest blijven. CornelisOlympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam erachter dat maar liefst zes generaties stamhouders Van den Hoogenband de naam Cornelis hadden. Zijn zoon Sander, destijds 9 jaar, vond dat zo’n mooi gegeven dat hij zich voornam om hier iets mee te doen. En niet zomaar iets. VondelingNa de uitzending met schrijfster Carry Slee besloot Harmen Snel van het Stadsarchief Amsterdam het onderzoek voort te zetten. Het verhaal dat een van Slees voorouders een vondeing was raakte hem. Hij deed vervolgens nog een bijzondere ontdekking. Verborgen Verleden: Ronald de Boer was bijna wél wereldkampioen (video) Bekijk deze video » Verborgen Verleden: Danny de Munk ontdekt link met Ciske de Rat Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze speciale jubileumuitzending van Verborgen verleden blikken bekende Nederlanders terug op hun zoektocht naar verhalen uit hun familiegeschiedenis. Wat brachten de ontdekkingen in hun familiegeschiedenis teweeg bij de hoofdpersonen?

Herman Finkers
Cabaretier Herman Finkers vond veel leed en armoede in zijn familiegeschiedenis, maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen. Na de uitzending ging het onderzoek door en stuitte Herman op de eerste Finkers in Nederland.

Slaaf
Rapper Willie Wartaal leerde op Curaçao met een schok de levens van zijn tot slaaf gemaakte voormoeders kennen. Dat die levens zo dichtbij kwamen, had hij niet verwacht. Hij besloot dat het daar niet bij moest blijven.

Cornelis
Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam erachter dat maar liefst zes generaties stamhouders Van den Hoogenband de naam Cornelis hadden. Zijn zoon Sander, destijds 9 jaar, vond dat zo’n mooi gegeven dat hij zich voornam om hier iets mee te doen. En niet zomaar iets.

Vondeling
Na de uitzending met schrijfster Carry Slee besloot Harmen Snel van het Stadsarchief Amsterdam het onderzoek voort te zetten. Het verhaal dat een van Slees voorouders een vondeing was raakte hem. Hij deed vervolgens nog een bijzondere ontdekking.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Verborgen verleden

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Verborgen verleden gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier