De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending De Vuilnisman start zondag bij NPO 2: Teun van de Keuken doet opvallende ontdekking Bekijk deze video » In het nieuwe programma De vuilnisman duikt journalist Teun van de Keuken in de wereld achter ons afval. Zes zondagen om 20:25 uur op NPO 2. RommelOok al zijn we ons afval steeds meer gaan scheiden, echt minder is het er niet op geworden. En van alle rommel, spant grijs nog altijd de kroon. Toch behoren smerige vuilnisbelten in Nederland tot het verleden. DuurzaamTegenwoordig verbranden we ons afval in ruil voor elektriciteit en stadsverwarming. Duurzaam, zeggen gemeentes en vuilverwerkers. Sommigen zeggen zelfs dat afval niet meer bestaat. Maar klopt dat wel? Want wat gebeurt er dan eigenlijk precies met die troep in de grijze container? SpoorIn de eerste aflevering volgt Van de Keuken het spoor van ons huisvuil en komt hij erachter dat afval nog wel degelijk bestaat. In plaats van onze afvalberg terugdringen, importeren we de rotzooi uit andere landen. De oven moet immers branden. En wat doen we met alle as die na het verbranden overblijft? De vuilnisbelt blijkt lang niet zo ver weg als we dachten. Teun van de Keuken kraakt biologisch voedsel: "Plofkip is fantastisch voor het milieu" Bekijk deze video » Jinek gemist? Teun van de Keuken deed schokkende ontdekking over microplastic Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het nieuwe programma De vuilnisman duikt journalist Teun van de Keuken in de wereld achter ons afval. Zes zondagen om 20:25 uur op NPO 2.

Rommel
Ook al zijn we ons afval steeds meer gaan scheiden, echt minder is het er niet op geworden. En van alle rommel, spant grijs nog altijd de kroon. Toch behoren smerige vuilnisbelten in Nederland tot het verleden.

Duurzaam
Tegenwoordig verbranden we ons afval in ruil voor elektriciteit en stadsverwarming. Duurzaam, zeggen gemeentes en vuilverwerkers. Sommigen zeggen zelfs dat afval niet meer bestaat. Maar klopt dat wel? Want wat gebeurt er dan eigenlijk precies met die troep in de grijze container?

Spoor
In de eerste aflevering volgt Van de Keuken het spoor van ons huisvuil en komt hij erachter dat afval nog wel degelijk bestaat. In plaats van onze afvalberg terugdringen, importeren we de rotzooi uit andere landen. De oven moet immers branden. En wat doen we met alle as die na het verbranden overblijft? De vuilnisbelt blijkt lang niet zo ver weg als we dachten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier