Het zaad van Karbaat aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het zaad van Karbaat aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het zaad van Karbaat aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe driedelige documentaireserie Het zaad van Karbaat wordt het ongelooflijke verhaal verteld van wijlen dokter Jan Karbaat, die in meer dan 65 gevallen zijn patiënten insemineerde met zijn eigen sperma. Drie maandagen om 20:30 uur op NPO 2. ErfenisHoe kon dit gebeuren en hoe gaan de ouders en de Karbaatkinderen om met deze genetische en emotionele erfenis? Een onderzoek naar nature vs. nurture, de onsterfelijkheidswens en morele vraagstukken omtrent anoniem donorschap. ConflictDe kinderen ontmoeten elkaar voor het eerst en delen hun innerlijk conflict, enerzijds herkenning en erkenning, maar anderzijds ook een aanzienlijke angst om de karaktereigenschappen te erven die hun vader bezat. BuitenlandNiet alleen in Nederland maar ook in het buitenland worden artsen aangeklaagd voor soortgelijke praktijken. Kind vruchtbaarheidskliniek Jan Karbaat: "Ik kan niet meer huilen" Bekijk deze video »
Uitzending :
Het zaad van Karbaat aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In de nieuwe driedelige documentaireserie Het zaad van Karbaat wordt het ongelooflijke verhaal verteld van wijlen dokter Jan Karbaat, die in meer dan 65 gevallen zijn patiënten insemineerde met zijn eigen sperma. Drie maandagen om 20:30 uur op NPO 2.

Erfenis
Hoe kon dit gebeuren en hoe gaan de ouders en de Karbaatkinderen om met deze genetische en emotionele erfenis? Een onderzoek naar nature vs. nurture, de onsterfelijkheidswens en morele vraagstukken omtrent anoniem donorschap.

Conflict
De kinderen ontmoeten elkaar voor het eerst en delen hun innerlijk conflict, enerzijds herkenning en erkenning, maar anderzijds ook een aanzienlijke angst om de karaktereigenschappen te erven die hun vader bezat.

Buitenland
Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland worden artsen aangeklaagd voor soortgelijke praktijken.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het zaad van Karbaat

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Het zaad van Karbaat aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier