Jinek gemist? Daan Roosegaarde ontwierp kunstzon tegen coronavirus

Jinek gemist? Daan Roosegaarde ontwierp kunstzon tegen coronavirus

Kunstenaar Daan Roosegaarde is de afgelopen maanden bezig geweest met de ontwikkeling van een virusdodende zon. Dat vraagt om nadere uitleg: "Het gaat om een speciaal type licht, dat niet schadelijk is voor mens en dier maar wel virus elimineert."

'Licht breekt virussen af'
Hij vertelde dinsdagavond aan Eva Jinek: "Net voordat Covid uitbrak begonnen we daar over na te denken. Met een team van wetenschappers, techneuten en ontwerpers hebben we gedacht: hoe kan licht helpen om plekken veiliger te maken voor ontmoetingen." Het idee is dat door het licht de virussen worden afgebroken, waardoor je plekken hebt die veiliger zijn.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 2 maart. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek van 2 maart terugkijken bij Gids.tv.

<em>Jinek gemist?</em> Daan Roosegaarde ontwierp <em>kunstzon</em> tegen coronavirus Kunstenaar Daan Roosegaarde is de afgelopen maanden bezig geweest met de ontwikkeling van een virusdodende zon. Dat vraagt om nadere uitleg: "Het gaat om een speciaal type licht, dat niet schadelijk is voor mens en dier maar wel virus elimineert." 'Licht breekt virussen af'Hij vertelde dinsdagavond aan Eva Jinek: "Net voordat Covid uitbrak begonnen we daar over na te denken. Met een team van wetenschappers, techneuten en ontwerpers hebben we gedacht: hoe kan licht helpen om plekken veiliger te maken voor ontmoetingen." Het idee is dat door het licht de virussen worden afgebroken, waardoor je plekken hebt die veiliger zijn. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 2 maart. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek van 2 maart terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Jinek gemist? Daan Roosegaarde ontwierp kunstzon tegen coronavirus

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV