De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie gemist? Bekijk hier de hele uitzending In aanloop naar de onlangs naar de zomer verplaatste Boekenweek zendt de VPRO de memorabele aflevering De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie. Deze aflevering werd oorspronkelijk op 1 februari 1987 uitgezonden en sluit anno 2021 naadloos aan bij het thema van de Boekenweek dit jaar: Tweestrijd. TelevisiewereldIn de tweede helft van de jaren tachtig ontstond er een ongekend schisma binnen de Nederlandse televisiewereld. De 'preciezen', verenigd in de op religieuze en politieke uitgangspunten gegrondveste Omroepverenigingen, stonden onverhoeds lijnrecht tegenover de gehaaide 'rekkelijken' van de commerciële tv. VerdwaaldJoop van den Ende lokte een flink aantal geldbeluste, publieke coryfeeën naar zijn TV10. Ook Het Simplisties Verbond van Kees van Kooten en Wim de Bie verdwaalde in dit kantelende televisielandschap. Weliswaar deels en tijdelijk, maar daarom was hun morele tweestrijd niet minder beschamend. WanhopigIn een sinds 1987 nooit meer uitgezonden realitydocu trachten de met elkander overhoop liggende televisiemakers wanhopig hun persoonlijke plaatsbepaling binnen de veranderende mediawereld te rechtvaardigen. Dit levert een pijnlijk, onthullend en bij vlagen hilarisch schouwspel op. Nationale Voorleesdagen van start met Kees van Kooten Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In aanloop naar de onlangs naar de zomer verplaatste Boekenweek zendt de VPRO de memorabele aflevering De bocht van Kees van Kooten en de stok van Wim de Bie. Deze aflevering werd oorspronkelijk op 1 februari 1987 uitgezonden en sluit anno 2021 naadloos aan bij het thema van de Boekenweek dit jaar: Tweestrijd.

Televisiewereld
In de tweede helft van de jaren tachtig ontstond er een ongekend schisma binnen de Nederlandse televisiewereld. De 'preciezen', verenigd in de op religieuze en politieke uitgangspunten gegrondveste Omroepverenigingen, stonden onverhoeds lijnrecht tegenover de gehaaide 'rekkelijken' van de commerciële tv.

Verdwaald
Joop van den Ende lokte een flink aantal geldbeluste, publieke coryfeeën naar zijn TV10. Ook Het Simplisties Verbond van Kees van Kooten en Wim de Bie verdwaalde in dit kantelende televisielandschap. Weliswaar deels en tijdelijk, maar daarom was hun morele tweestrijd niet minder beschamend.

Wanhopig
In een sinds 1987 nooit meer uitgezonden realitydocu trachten de met elkander overhoop liggende televisiemakers wanhopig hun persoonlijke plaatsbepaling binnen de veranderende mediawereld te rechtvaardigen. Dit levert een pijnlijk, onthullend en bij vlagen hilarisch schouwspel op.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De bocht van Van Kooten en de stok van De Bie gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier