Pointer: de digitale verkiezingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer: de digitale verkiezingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer: de digitale verkiezingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer, met de focus op data, neemt in drie specials de invloed van social media op de verkiezingen van 17 maart onder de loep. Drie zondagen om 21:00 uur op NPO 2. InvloedPolitici voeren inmiddels campagne om de kiezer te overtuigen. Ook social media wordt door de politieke partijen actief ingezet om stemmen te winnen. Hoe groot is die invloed van de social media? KeuzeDe eerste aflevering gaat over algoritmes. Elke dag word je bestookt met informatie. Of je nu muziek gaat luisteren of foto's van vrienden bekijkt: op de achtergrond wordt voor jou de keuze gemaakt wat je als eerste bekijkt. AlgoritmenHet algoritme van de sociale media bepaalt wat je krijgt te zien. Bepalen deze algoritmen van bijvoorbeeld Instagram en YouTube welke verkiezingsinformatie jij wel en welke je niet te zien krijgt? EenVandaag: veel overeenkomsten Thierry Baudet en Donald Trump Bekijk deze video » Sanne Kruikemeier in Op1 over verkiezingen en gebruik van TikTok bij campagne voeren Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer, met de focus op data, neemt in drie specials de invloed van social media op de verkiezingen van 17 maart onder de loep. Drie zondagen om 21:00 uur op NPO 2.

Invloed
Politici voeren inmiddels campagne om de kiezer te overtuigen. Ook social media wordt door de politieke partijen actief ingezet om stemmen te winnen. Hoe groot is die invloed van de social media?

Keuze
De eerste aflevering gaat over algoritmes. Elke dag word je bestookt met informatie. Of je nu muziek gaat luisteren of foto's van vrienden bekijkt: op de achtergrond wordt voor jou de keuze gemaakt wat je als eerste bekijkt.

Algoritmen
Het algoritme van de sociale media bepaalt wat je krijgt te zien. Bepalen deze algoritmen van bijvoorbeeld Instagram en YouTube welke verkiezingsinformatie jij wel en welke je niet te zien krijgt?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Pointer: de digitale verkiezingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier