Andere Tijden over Indiase soldaten in bezet Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Indiase soldaten in bezet Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Indiase soldaten in bezet Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending In 1943 komen zo'n drieduizend Indiase soldaten naar Texel, Zandvoort en Oldebroek. De inwoners kijken hun ogen uit. Jonge vrouwen zijn nieuwsgierig, er ontstaan liefdesrelaties. Ouders en autoriteiten maken zich grote zorgen. WehrmachtDe soldaten zijn onderdeel van het Legion Freies Indien van de Duitse Wehrmacht. Ze zijn door de Indiase verzetsleider Subhas Chandra Bose overgehaald om aan Duitse zijde te vechten. HitlerBose vindt dat Gandhi niet ver genoeg gaat met zijn geweldloze acties. Met steun van Hitler hoopt hij de Britten uit India te verdrijven. Het is een verbond met de duivel. DochterGetuigenissen van mensen die als kind de soldaten zagen komen, en van kinderen van Indiase soldaten. Astrid Sy interviewt de dochter van Subhas Chandra Bose, econoom Anita Bose Pfaff. Zien: militaire hond krijgt eremedaille na strijd tegen al-Qaeda waarbij hij poot verloor Bekijk deze video » Opmerkelijke beelden: Chinese soldaat laat handgranaat vallen na ontsteking Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In 1943 komen zo'n drieduizend Indiase soldaten naar Texel, Zandvoort en Oldebroek. De inwoners kijken hun ogen uit. Jonge vrouwen zijn nieuwsgierig, er ontstaan liefdesrelaties. Ouders en autoriteiten maken zich grote zorgen.

Wehrmacht
De soldaten zijn onderdeel van het Legion Freies Indien van de Duitse Wehrmacht. Ze zijn door de Indiase verzetsleider Subhas Chandra Bose overgehaald om aan Duitse zijde te vechten.

Hitler
Bose vindt dat Gandhi niet ver genoeg gaat met zijn geweldloze acties. Met steun van Hitler hoopt hij de Britten uit India te verdrijven. Het is een verbond met de duivel.

Dochter
Getuigenissen van mensen die als kind de soldaten zagen komen, en van kinderen van Indiase soldaten. Astrid Sy interviewt de dochter van Subhas Chandra Bose, econoom Anita Bose Pfaff.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over Indiase soldaten in bezet Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier