De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van De vuilnisman duikt Teun van de Keuken in de mest, die Nederland al ruim vijftig jaar hoofdpijn bezorgt. EiSinds het ontstaan van onze intensieve melk- en vleesproductie hebben veehouders er meer van dan ze kwijt kunnen. Pakweg vijftien jaar geleden werd het ei van Columbus gepresenteerd: co-vergisters. BiogasIn gesloten silo's wordt mest vergist. Dat levert groen biogas op en de overblijvende meststof zou goed zijn voor de export. SubsidieTeun van de Keuken komt erachter dat het mestoverschot niet minder wordt, maar meer. De vergisters slurpen subsidie en het blijken ideale apparaten om er allerlei illegale afvalstromen in te laten verdwijnen. 'Een toverdoos', aldus het Openbaar Ministerie. Jinek gemist? Teun van de Keuken over afval in Nederland Bekijk deze video » De Vuilnisman: grote berg afval kan spontaan in brand vliegen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze aflevering van De vuilnisman duikt Teun van de Keuken in de mest, die Nederland al ruim vijftig jaar hoofdpijn bezorgt.

Ei
Sinds het ontstaan van onze intensieve melk- en vleesproductie hebben veehouders er meer van dan ze kwijt kunnen. Pakweg vijftien jaar geleden werd het ei van Columbus gepresenteerd: co-vergisters.

Biogas
In gesloten silo's wordt mest vergist. Dat levert groen biogas op en de overblijvende meststof zou goed zijn voor de export.

Subsidie
Teun van de Keuken komt erachter dat het mestoverschot niet minder wordt, maar meer. De vergisters slurpen subsidie en het blijken ideale apparaten om er allerlei illegale afvalstromen in te laten verdwijnen. 'Een toverdoos', aldus het Openbaar Ministerie.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De vuilnisman

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De vuilnisman gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier