Zembla over uitgeputte bodem gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over uitgeputte bodem gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over uitgeputte bodem gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na eerdere delen afgelopen oktober en januari duikt Zembla opnieuw in de uitgeputte bodem. Het gaat nu om de belangen van banken en grote coöperaties. KunstmestHet boerenland is er slecht aan toe. De bodem raakt uitgeput door overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. OpwarmingDe veestapel is verantwoordelijk voor een gigantische uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en stikstof, wat volgens tal van onderzoeken leidt tot opwarming van de aarde en een alarmerende afname van de biodiversiteit. Probleem of oplossingVrijwel iedereen is het erover eens dat het radicaal anders moet. Maar waarom gebeurt dat dan niet? Welke rol spelen banken, zuivelcoöperaties en grote agrochemische bedrijven? Zijn zij deel van het probleem of deel van de oplossing van de crisis in de landbouw? Als deze kalkoenboer stopt, zou jij weer 130 kunnen rijden! (video) Bekijk deze video » Cora van Nieuwenhuizen: "Snel resultaat was de enige reden voor 100-km maatregel" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Na eerdere delen afgelopen oktober en januari duikt Zembla opnieuw in de uitgeputte bodem. Het gaat nu om de belangen van banken en grote coöperaties.

Kunstmest
Het boerenland is er slecht aan toe. De bodem raakt uitgeput door overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Opwarming
De veestapel is verantwoordelijk voor een gigantische uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en stikstof, wat volgens tal van onderzoeken leidt tot opwarming van de aarde en een alarmerende afname van de biodiversiteit.

Probleem of oplossing
Vrijwel iedereen is het erover eens dat het radicaal anders moet. Maar waarom gebeurt dat dan niet? Welke rol spelen banken, zuivelcoöperaties en grote agrochemische bedrijven? Zijn zij deel van het probleem of deel van de oplossing van de crisis in de landbouw?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV