Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer duikt deze week in de psychische problemen onder jongeren en de gevolgen van het feit dat de wachtlijsten steeds langer worden. ErnstSteeds meer jongeren hebben dringend hulp nodig binnen de ggz. Toch is die hulp niet altijd binnen handbereik. De wachtlijsten voor de ggz worden steeds langer en het afgelopen jaar nam de ernst van psychische problemen onder jongeren toe, zo constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. LotIn de tussentijd staan jongeren vaak met lege handen. Hoe kan het dat jongeren met suïcidale gedachten of zware eetproblemen aan hun lot worden overgelaten, terwijl ze op de wachtlijst staan? Wat heeft dit voor gevolgen? AfgewezenEn wat gebeurt er met je als je na maanden wachten op een intake alsnog wordt afgewezen voor behandeling? Máxima bezoekt zorginstelling Lister voor mensen met psychische kwetsbaarheid (video) Bekijk deze video » Remco de Winter bij Tijd voor MAX: "Druk op psychiatrie is enorm" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer duikt deze week in de psychische problemen onder jongeren en de gevolgen van het feit dat de wachtlijsten steeds langer worden.

Ernst
Steeds meer jongeren hebben dringend hulp nodig binnen de ggz. Toch is die hulp niet altijd binnen handbereik. De wachtlijsten voor de ggz worden steeds langer en het afgelopen jaar nam de ernst van psychische problemen onder jongeren toe, zo constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Lot
In de tussentijd staan jongeren vaak met lege handen. Hoe kan het dat jongeren met suïcidale gedachten of zware eetproblemen aan hun lot worden overgelaten, terwijl ze op de wachtlijst staan? Wat heeft dit voor gevolgen?

Afgewezen
En wat gebeurt er met je als je na maanden wachten op een intake alsnog wordt afgewezen voor behandeling?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Pointer

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Pointer gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier