Docu In de ban van de bom gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu In de ban van de bom gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu In de ban van de bom gemist? Bekijk hier de hele uitzending Frans Bromet onderzoekt in deze documentaire het morele kompas van de eigenzinnige klokkenluider Frits Veerman in het politiek schimmige en geruchtmakende atoomspionageschandaal uit de jaren 70. AlmeloFrits Veerman, de klokkenluider die de beruchte atoomspionage bij uraniumverrijkingsfabriek Urenco in Almelo naar buiten bracht, is op 23 februari overleden. UraniumHij werkte in de jaren 70 als technicus in een geheime, ondergrondse bunker aan een Nederlandse ultracentrifuge, waarmee uranium kon worden verrijkt. Hij ontdekt dat zijn collega, de Pakistaanse spion Abdul Khan, nucleaire informatie Nederland uitsmokkelt en informeert zijn bazen. OpgepaktTot zijn verbijstering wordt Veerman opgepakt en ondervraagd door de veiligheidsdienst. Terwijl niemand naar Veerman luistert, groeit Pakistan uit tot een atoommacht. Frits Veerman vocht vervolgens veertig jaar voor zijn eerherstel. Zien: Documentaire Groomed brengt mentale littekens aangrijpend in beeld Bekijk deze video » Bekijk docu De negen levens van Bibian Mentel van NOS Sport Bekijk deze video » Nick, Simon & Kees maken docuserie over ABBA: Take a Chance On Me Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Frans Bromet onderzoekt in deze documentaire het morele kompas van de eigenzinnige klokkenluider Frits Veerman in het politiek schimmige en geruchtmakende atoomspionageschandaal uit de jaren 70.

Almelo
Frits Veerman, de klokkenluider die de beruchte atoomspionage bij uraniumverrijkingsfabriek Urenco in Almelo naar buiten bracht, is op 23 februari overleden.

Uranium
Hij werkte in de jaren 70 als technicus in een geheime, ondergrondse bunker aan een Nederlandse ultracentrifuge, waarmee uranium kon worden verrijkt. Hij ontdekt dat zijn collega, de Pakistaanse spion Abdul Khan, nucleaire informatie Nederland uitsmokkelt en informeert zijn bazen.

Opgepakt
Tot zijn verbijstering wordt Veerman opgepakt en ondervraagd door de veiligheidsdienst. Terwijl niemand naar Veerman luistert, groeit Pakistan uit tot een atoommacht. Frits Veerman vocht vervolgens veertig jaar voor zijn eerherstel.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu In de ban van de bom gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier