Andere Tijden over trimrage gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over trimrage gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over trimrage gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden blikt terug op de periode eind jaren 60 waarin Nederland massaal aan het trimmen slaat om fitter en gezonder te worden. CampagneGealarmeerd door het groeiend aantal mensen met hart- en vaatziekten starten de Nederlandse Sport Federatie en de overheid in 1969 een campagne om ons aan het bewegen te krijgen: Trim u fit! ZwemmendOveral verschijnen trimbanen. Minister Luns gaat zwemmend op de foto om het goede voorbeeld te geven. SuccesAndere Tijden laat met historisch beeldmateriaal zien hoe groot het succes van deze campagne was, een succes dat doorklinkt tot op de dag van vandaag. MarathoncracksAan het woord komen Wim de Heer, een van de bedenkers van de campagne, sportprofessor Maarten van Bottenburg en marathoncracks Marja Wokke en Gerard Nijboer. ZIEN: Berget Lewis 31 kilo afgevallen: "Ik ben in shape!" Bekijk deze video » Video: Klimmen en klauteren in de nieuwe beweegschool in Alblasserdam Bekijk deze video » Stilte! A.U.B.: Klaas van der Eerden is wel stil maar veel te langzaam Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Andere Tijden blikt terug op de periode eind jaren 60 waarin Nederland massaal aan het trimmen slaat om fitter en gezonder te worden.

Campagne
Gealarmeerd door het groeiend aantal mensen met hart- en vaatziekten starten de Nederlandse Sport Federatie en de overheid in 1969 een campagne om ons aan het bewegen te krijgen: Trim u fit!

Zwemmend
Overal verschijnen trimbanen. Minister Luns gaat zwemmend op de foto om het goede voorbeeld te geven.

Succes
Andere Tijden laat met historisch beeldmateriaal zien hoe groot het succes van deze campagne was, een succes dat doorklinkt tot op de dag van vandaag.

Marathoncracks
Aan het woord komen Wim de Heer, een van de bedenkers van de campagne, sportprofessor Maarten van Bottenburg en marathoncracks Marja Wokke en Gerard Nijboer.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over trimrage gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier