Video: hoe gevaarlijk is Braziliaanse coronavariant P1?

Video: hoe gevaarlijk is Braziliaanse coronavariant P1?

Het gaat maar door met de corona-ellende: virologen maken zich deze dagen namelijk grote zorgen over de Braziliaanse P1-variant van het coronavirus. "Zo is er een Canadees ski-oord waar op dit moment een grote uitbraak is van die mutatie. Het slaat harder om zich heen dan de oorspronkelijke en zelfs dan de Britse variant en ook meer jonge mensen lijken slachtoffer te worden", vertelt WNL-presentatrice Nikki Herr.

Werken bestaande vaccins?
Belangrijke vraag: werken de huidige vaccins ook tegen deze variant? "Het is in elk geval zo dat alle vaccins het bij de meeste mutaties net iets minder goed lijken te doen om te voorkomen dat mensen helemaal niet meer ziek worden. Gelukkig zijn alle vaccins nog steeds wel heel erg effectief om te voorkomen dat mensen zo ernstig ziek worden dat ze in het ziekenhuis terechtkomen of overlijden en dat geldt ook voor deze mutatie", stelt immunoloog Marjolein van Egmond enigszins gerust. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder.

Video: hoe gevaarlijk is Braziliaanse coronavariant <em>P1</em>? Het gaat maar door met de corona-ellende: virologen maken zich deze dagen namelijk grote zorgen over de Braziliaanse P1-variant van het coronavirus. "Zo is er een Canadees ski-oord waar op dit moment een grote uitbraak is van die mutatie. Het slaat harder om zich heen dan de oorspronkelijke en zelfs dan de Britse variant en ook meer jonge mensen lijken slachtoffer te worden", vertelt WNL-presentatrice Nikki Herr. Werken bestaande vaccins?Belangrijke vraag: werken de huidige vaccins ook tegen deze variant? "Het is in elk geval zo dat alle vaccins het bij de meeste mutaties net iets minder goed lijken te doen om te voorkomen dat mensen helemaal niet meer ziek worden. Gelukkig zijn alle vaccins nog steeds wel heel erg effectief om te voorkomen dat mensen zo ernstig ziek worden dat ze in het ziekenhuis terechtkomen of overlijden en dat geldt ook voor deze mutatie", stelt immunoloog Marjolein van Egmond enigszins gerust. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder. Bekijk ook Koffietijd: Loretta Schrijver heeft AstraZeneca-vaccin gehad, verdikking in bovenarm Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: hoe gevaarlijk is Braziliaanse coronavariant P1?


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Video: hoe gevaarlijk is Braziliaanse coronavariant P1? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier