Video: Janssen-vaccinatie kan beginnen, 11,3 miljoen doses besteld

Video: Janssen-vaccinatie kan beginnen, 11,3 miljoen doses besteld

Vanaf vandaag worden Nederlanders naast met BioNTech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca ook gevaccineerd met het Janssen-vaccin. Belangrijk voordeel: je hebt maar één prik nodig. Immunoloog Marjolein van Egmond is er blij mee: "Er is natuurlijk een probleem ontstaan doordat mensen jonger dan zestig geen AstraZeneca mogen krijgen en daar was het eigenlijk wel voor bedoeld. Dat moet nu worden opgevangen door de andere vaccins en daar is Janssen een hele belangrijke speler in."

Wie krijgen de vaccins?
Nederland heeft maar liefst 11,3 miljoen doses besteld, vooralsnog zijn er echter maar 79.200 geleverd. Naar wie gaan die? "De helft gaat naar het zorgpersoneel en ik verwacht dat de andere helft naar zestig-minners met onderliggende problemen gaat, omdat die met AstraZeneca gevaccineerd zouden worden", aldus Van Egmond. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder.

Video: <em>Janssen-vaccinatie</em> kan beginnen, 11,3 miljoen doses besteld Vanaf vandaag worden Nederlanders naast met BioNTech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca ook gevaccineerd met het Janssen-vaccin. Belangrijk voordeel: je hebt maar één prik nodig. Immunoloog Marjolein van Egmond is er blij mee: "Er is natuurlijk een probleem ontstaan doordat mensen jonger dan zestig geen AstraZeneca mogen krijgen en daar was het eigenlijk wel voor bedoeld. Dat moet nu worden opgevangen door de andere vaccins en daar is Janssen een hele belangrijke speler in." Wie krijgen de vaccins?Nederland heeft maar liefst 11,3 miljoen doses besteld, vooralsnog zijn er echter maar 79.200 geleverd. Naar wie gaan die? "De helft gaat naar het zorgpersoneel en ik verwacht dat de andere helft naar zestig-minners met onderliggende problemen gaat, omdat die met AstraZeneca gevaccineerd zouden worden", aldus Van Egmond. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder. Bekijk ook Koffietijd: Loretta Schrijver heeft AstraZeneca-vaccin gehad, verdikking in bovenarm Bekijk deze video »
TV :
Video: Janssen-vaccinatie kan beginnen, 11,3 miljoen doses besteld


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Video: Janssen-vaccinatie kan beginnen, 11,3 miljoen doses besteld of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier