Andere Tijden over Piersonrellen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Piersonrellen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Piersonrellen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden blikt met krakers, politieagenten en stadsbestuurders van destijds terug op de hevigste krakersrellen van de jaren 80, de Piersonrellen in Nijmegen. ParkeergarageAanleiding was de bouw van een parkeergarage in het centrum van Nijmegen waarvoor een aantal arbeiderswoningen moest worden gesloopt. Krakers barricadeerden de huizen en de steeg waaraan de huizen lagen. GeweldToen een zitdemonstratie van enkele honderden demonstranten in de buurt met veel geweld werd beëindigd, sloeg de vlam in de pan. WapensMet behulp van 200 ME-busjes, vijf tanks, een helikopter, een pantserwagen, veel traan- en braakgas en getrokken wapens boven op het dak werden de krakers uit de bezette panden verwijderd. Na afloop was er kritiek op het machtsvertoon. Heftige beelden: Realityster Amanda Balk overvallen in woning Bekijk deze video » Heftige beelden uit Kinderen van Ruinerwold: agressie vader zorgt voor angstige kinderen Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Andere Tijden blikt met krakers, politieagenten en stadsbestuurders van destijds terug op de hevigste krakersrellen van de jaren 80, de Piersonrellen in Nijmegen.

Parkeergarage
Aanleiding was de bouw van een parkeergarage in het centrum van Nijmegen waarvoor een aantal arbeiderswoningen moest worden gesloopt. Krakers barricadeerden de huizen en de steeg waaraan de huizen lagen.

Geweld
Toen een zitdemonstratie van enkele honderden demonstranten in de buurt met veel geweld werd beëindigd, sloeg de vlam in de pan.

Wapens
Met behulp van 200 ME-busjes, vijf tanks, een helikopter, een pantserwagen, veel traan- en braakgas en getrokken wapens boven op het dak werden de krakers uit de bezette panden verwijderd. Na afloop was er kritiek op het machtsvertoon.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over Piersonrellen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier