Zembla over antidepressiva gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over antidepressiva gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over antidepressiva gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Zembla: hoe stop je met antidepressiva? Bekijk deze video » Zembla onderzoekt deze week wat er van de beloftes terecht is gekomen om mensen die niet meer depressief zijn van de antidepressiva af te krijgen, omdat dat niet altijd goed gaat. PillenVeel mensen die antidepressiva slikken zijn niet meer depressief, maar blijven toch aan de pillen. Jaarlijks krijgen meer dan een miljoen mensen de middelen voorgeschreven. Maar stoppen lukt niet altijd, door een gebrek aan goede begeleiding en voorlichting. AfbouwenPatiënten moeten langzaam afbouwen omdat ze anders ontwenningsverschijnselen kunnen krijgen. Decennialang worden de problemen van de patiënten niet serieus genomen. HelpenPas in 2018 spreken de Nederlandse verenigingen van huisartsen, psychiaters, apothekers en patiënten voor het eerst af hoe ze deze patiënten beter kunnen helpen. Zembla onderzoekt wat er van die beloftes terecht is gekomen. NOS Stories geeft tips tegen depressies: "Elke dag om dezelfde tijd uit bed" Bekijk deze video » Veel jongeren hebben mentale problemen: ''Ik moet alleen maar presteren'' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Zembla onderzoekt deze week wat er van de beloftes terecht is gekomen om mensen die niet meer depressief zijn van de antidepressiva af te krijgen, omdat dat niet altijd goed gaat.

Pillen
Veel mensen die antidepressiva slikken zijn niet meer depressief, maar blijven toch aan de pillen. Jaarlijks krijgen meer dan een miljoen mensen de middelen voorgeschreven. Maar stoppen lukt niet altijd, door een gebrek aan goede begeleiding en voorlichting.

Afbouwen
Patiënten moeten langzaam afbouwen omdat ze anders ontwenningsverschijnselen kunnen krijgen. Decennialang worden de problemen van de patiënten niet serieus genomen.

Helpen
Pas in 2018 spreken de Nederlandse verenigingen van huisartsen, psychiaters, apothekers en patiënten voor het eerst af hoe ze deze patiënten beter kunnen helpen. Zembla onderzoekt wat er van die beloftes terecht is gekomen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over antidepressiva gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier