De Vooravond gemist? Erik Dijkstra over zijn nieuw programma Roofkunst

De Vooravond gemist? Erik Dijkstra over zijn nieuw programma Roofkunst

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van De Vooravond van vrijdag 16 april. Je kunt ook de hele uitzending van De Vooravond van 16 april terugkijken bij Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>De Vooravond</em> gemist? Erik Dijkstra over zijn nieuw programma <em>Roofkunst</em> Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van De Vooravond van vrijdag 16 april. Je kunt ook de hele uitzending van De Vooravond van 16 april terugkijken bij Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. In zijn nieuwe serie Roofkunst bespreekt Erik Dijkstra kunst in westerse musea die volliggen met kunst die in het verleden op oneerlijke wijze hier terrecht is gekomen. Zo ook een kanon van het Rijksmuseum, dat uit Sri Lanka komt. Het is niet helemaal duidelijk hoe Nederland daaraan is gekomen. Moeten wij die kunst niet eigenlijk teruggeven? Het nieuwe programma Roofkunst is vanaf vrijdag 16 april wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Roofkunst terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
De Vooravond gemist? Erik Dijkstra over zijn nieuw programma Roofkunst

In zijn nieuwe serie Roofkunst bespreekt Erik Dijkstra kunst in westerse musea die volliggen met kunst die in het verleden op oneerlijke wijze hier terrecht is gekomen. Zo ook een kanon van het Rijksmuseum, dat uit Sri Lanka komt. Het is niet helemaal duidelijk hoe Nederland daaraan is gekomen. Moeten wij die kunst niet eigenlijk teruggeven?

Het nieuwe programma Roofkunst is vanaf vrijdag 16 april wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Roofkunst terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV