Argos Medialogica: journalistiek in crisistijd gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica: journalistiek in crisistijd gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica: journalistiek in crisistijd gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tijdens de coronacrisis is betrouwbare informatie belangrijker dan ooit. Ondertussen lijkt het publieke debat steeds verder te polariseren en staat de journalistiek onder druk. Medialogica kijkt hoe er in Nederland en België door media wordt omgegaan met extreme meningen, feitenvrije stellingen, leugens en de gevolgen daarvan. PopulistischIn Franstalig België worden populistische politici en mensen die complottheorieën verspreiden niet uitgenodigd aan de talkshowtafels of live geïnterviewd. VolkHet Nederlandse medialandschap, voor een deel gevormd door de moord op Pim Fortuyn, draagt het laten horen van verschillende geluiden hoog in het vaandel, en wil er koste wat kost voor zorgen dat de stem van het volk gehoord wordt. PodiumMaar wie is 'het volk?' En in hoeverre krijgen extreme geluiden steeds meer een podium? Nieuwsuur: wat is de invloed van complottheorieën die in de spotlight staan? Bekijk deze video » Wybren van Haga geïrriteerd in Op1: "Als je door me heen gaat tetteren..." Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Tijdens de coronacrisis is betrouwbare informatie belangrijker dan ooit. Ondertussen lijkt het publieke debat steeds verder te polariseren en staat de journalistiek onder druk. Medialogica kijkt hoe er in Nederland en België door media wordt omgegaan met extreme meningen, feitenvrije stellingen, leugens en de gevolgen daarvan.

Populistisch
In Franstalig België worden populistische politici en mensen die complottheorieën verspreiden niet uitgenodigd aan de talkshowtafels of live geïnterviewd.

Volk
Het Nederlandse medialandschap, voor een deel gevormd door de moord op Pim Fortuyn, draagt het laten horen van verschillende geluiden hoog in het vaandel, en wil er koste wat kost voor zorgen dat de stem van het volk gehoord wordt.

Podium
Maar wie is 'het volk?' En in hoeverre krijgen extreme geluiden steeds meer een podium?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Argos Medialogica: journalistiek in crisistijd gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier