Docu A Thousand Cuts gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu A Thousand Cuts gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu A Thousand Cuts gemist? Bekijk hier de hele uitzending Portret van de onafhankelijke Filipijnse nieuwswebsite Rappler en zijn moedige oprichter, journalist Maria Ressa. En van de manier waarop de populistische regering van president Rodrigo Duterte een combinatie van stoere taal, leugens, onderdrukking en entertainment gebruikt om de waarheid tot zwijgen te brengen. Geen tegenspraakOp de Filipijnen regeert president Duterte het land met ijzeren hand. Hij duldt geen tegenspraak en de persvrijheid is ver te zoeken. Ressa is journaliste en hoofdredactrice van het online nieuwsbedrijf Rappler, dat de moorden op drugsgebruikers die Duterte onbestraft liet uitvoeren, aan de orde stelde. BedreigdRessa is een van de weinige mensen die kritische vragen aan president Rodrigo Duterte durft te stellen. Ze wordt regelmatig opgepakt en persoonlijk bedreigd, onder anderen door Duterte zelf, maar ze gaat desondanks onverschrokken door. Filipijnse president over lockdown-overtreders: "Schiet ze dood" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Portret van de onafhankelijke Filipijnse nieuwswebsite Rappler en zijn moedige oprichter, journalist Maria Ressa. En van de manier waarop de populistische regering van president Rodrigo Duterte een combinatie van stoere taal, leugens, onderdrukking en entertainment gebruikt om de waarheid tot zwijgen te brengen.

Geen tegenspraak
Op de Filipijnen regeert president Duterte het land met ijzeren hand. Hij duldt geen tegenspraak en de persvrijheid is ver te zoeken. Ressa is journaliste en hoofdredactrice van het online nieuwsbedrijf Rappler, dat de moorden op drugsgebruikers die Duterte onbestraft liet uitvoeren, aan de orde stelde.

Bedreigd
Ressa is een van de weinige mensen die kritische vragen aan president Rodrigo Duterte durft te stellen. Ze wordt regelmatig opgepakt en persoonlijk bedreigd, onder anderen door Duterte zelf, maar ze gaat desondanks onverschrokken door.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu A Thousand Cuts gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier