Waarde van de aarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Waarde van de aarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Waarde van de aarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Twan Huys presenteert Waarde van de aarde: bezit de Nederlandsche Bank "fout goud"? Bekijk deze video » Twan Huys begint aan zijn eerste programma voor omroep KRO-NCRV. In Waarde van de aarde onderzoekt hij wat er schuil gaat achter de handel in grondstoffen. Elke woensdag rond 22:20 uur op NPO 2. KlokkenluidersHuys spreekt handelaren, corruptie-onderzoekers, klokkenluiders en hoofdrolspelers zoals de president van de Nederlandse bank en Eurocommissaris Frans Timmermans. KobaltmijnenLokale correspondenten gaan naar de mensen waar het uiteindelijk om gaat: de illegale goudzoekers in het binnenland van Suriname, de kinderen die de kobaltmijnen van Congo worden ingestuurd, een olieboer uit Texas. GoudIn de eerste aflevering gaat Twan Huys op onderzoek in de schimmige wereld van goud. De zoektocht brengt hem onder meer in Suriname, een van de grote exporteurs van goud. De jacht op goud daar leidt tot grootschalige vernietiging van het milieu en de verwevenheid van de goudsector met politieke en criminele netwerken komt boven water. Nieuw seizoen College Tour start 11 mei: welke gast willen studenten zien? Bekijk deze video »
Uitzending :
Waarde van de aarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Twan Huys begint aan zijn eerste programma voor omroep KRO-NCRV. In Waarde van de aarde onderzoekt hij wat er schuil gaat achter de handel in grondstoffen. Elke woensdag rond 22:20 uur op NPO 2.

Klokkenluiders
Huys spreekt handelaren, corruptie-onderzoekers, klokkenluiders en hoofdrolspelers zoals de president van de Nederlandse bank en Eurocommissaris Frans Timmermans.

Kobaltmijnen
Lokale correspondenten gaan naar de mensen waar het uiteindelijk om gaat: de illegale goudzoekers in het binnenland van Suriname, de kinderen die de kobaltmijnen van Congo worden ingestuurd, een olieboer uit Texas.

Goud
In de eerste aflevering gaat Twan Huys op onderzoek in de schimmige wereld van goud. De zoektocht brengt hem onder meer in Suriname, een van de grote exporteurs van goud. De jacht op goud daar leidt tot grootschalige vernietiging van het milieu en de verwevenheid van de goudsector met politieke en criminele netwerken komt boven water.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Waarde van de aarde

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Waarde van de aarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier