Movies that Matter: Only the devil lives without hope gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Movies that Matter: Only the devil lives without hope gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Movies that Matter: Only the devil lives without hope gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een spannende documentaire over de Oezbeekse Dilya, die nooit de hoop verliest in haar gevecht voor vrijlating van haar broer Iskandar. DictatuurSinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie verruilde Dilya's vaderland Oezbekistan de ene dictatuur voor de andere. President Karimov bouwde een 'rijk van geweld' waarin velen gevangenzitten op basis van valse terrorismeaanklachten. BomaanslagenEen van de gevangenen is Dilya's broer Iskandar. Hij bekende een serie bomaanslagen na marteling en het dreigement dat zijn moeder en zus zouden worden gemarteld en verkracht. MartelingNu Iskandar vastzit in de beruchte Jaslyk-gevangenis, waar geen bezoek is toegestaan en waar marteling wijdverspreid is, hebben Dilya en haar ouders alle contact met hem verloren. BondgenootWonend in ballingschap in Zweden met haar ouders geeft Dilya niet op, wanhopig zoekend naar elk stukje informatie over Iskandars situatie. Als ze trouwt met Anvar denkt ze een bondgenoot te hebben gevonden in haar strijd voor de vrijheid van haar broer. Maar Anvar is niet de man die hij leek te zijn, en het verraad gaat zeer diep. Nieuwsuur: Deze grote fout maakte Loekasjenko, de ‘laatste dictator van Europa’ Bekijk deze video » Heftig: Duizenden demonstranten in Myanmar verzetten zich tegen het leger Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Een spannende documentaire over de Oezbeekse Dilya, die nooit de hoop verliest in haar gevecht voor vrijlating van haar broer Iskandar.

Dictatuur
Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie verruilde Dilya's vaderland Oezbekistan de ene dictatuur voor de andere. President Karimov bouwde een 'rijk van geweld' waarin velen gevangenzitten op basis van valse terrorismeaanklachten.

Bomaanslagen
Een van de gevangenen is Dilya's broer Iskandar. Hij bekende een serie bomaanslagen na marteling en het dreigement dat zijn moeder en zus zouden worden gemarteld en verkracht.

Marteling
Nu Iskandar vastzit in de beruchte Jaslyk-gevangenis, waar geen bezoek is toegestaan en waar marteling wijdverspreid is, hebben Dilya en haar ouders alle contact met hem verloren.

Bondgenoot
Wonend in ballingschap in Zweden met haar ouders geeft Dilya niet op, wanhopig zoekend naar elk stukje informatie over Iskandars situatie. Als ze trouwt met Anvar denkt ze een bondgenoot te hebben gevonden in haar strijd voor de vrijheid van haar broer. Maar Anvar is niet de man die hij leek te zijn, en het verraad gaat zeer diep.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Movies that Matter: Only the devil lives without hope gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier