Op1: waarom viert Nederland als enige land ter wereld Koningsdag?

Op1: waarom viert Nederland als enige land ter wereld Koningsdag?

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 21 april. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 van 21 april terugkijken bij Gids.tv.

Komende dinsdag wordt de oer-Hollandse traditie van Koningsdag helaas opnieuw in een uitgeklede vorm gevierd vanwege het coronavirus. Het wordt echter wél gevierd, en dat is al bijzonder, want Nederland is het enige land ter wereld waar de verjaardag van de vorst een landelijk feestje is. Pieter Verhoeve dook in de geschiedenis en vertelde waarom. Ook vertelt hij wat er door de jaren heen veranderd is.

<em>Op1</em>: waarom viert Nederland als enige land ter wereld Koningsdag? Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van woensdag 21 april. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 van 21 april terugkijken bij Gids.tv. Komende dinsdag wordt de oer-Hollandse traditie van Koningsdag helaas opnieuw in een uitgeklede vorm gevierd vanwege het coronavirus. Het wordt echter wél gevierd, en dat is al bijzonder, want Nederland is het enige land ter wereld waar de verjaardag van de vorst een landelijk feestje is. Pieter Verhoeve dook in de geschiedenis en vertelde waarom. Ook vertelt hij wat er door de jaren heen veranderd is. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1: waarom viert Nederland als enige land ter wereld Koningsdag?

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Op1: waarom viert Nederland als enige land ter wereld Koningsdag? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier