Zembla gemist? Bewoners weten kap te voorkomen en beheren bos nu zelf

Zembla gemist? Bewoners weten kap te voorkomen en beheren bos nu zelf

In het Groningse Kolham hebben bewoners met succes een bos weten te redden van kap. Het bos is met subsidie in 1986 aangeplant als productiebos voor hout. Boeren kregen destijds subsidie als ze bos aanplanten op landbouwgrond. Toen de regeling afliep, besloten veel boeren de bossen te kappen en de grond te gebruiken voor andere doeleinden. Dat was bijna ook gebeurd met het bos in Kolham. De bewoners hebben het na een strijd van 2,5 jaar in beheer weten te krijgen.

<em>Zembla</em> gemist? Bewoners weten kap te voorkomen en beheren bos nu zelf In het Groningse Kolham hebben bewoners met succes een bos weten te redden van kap. Het bos is met subsidie in 1986 aangeplant als productiebos voor hout. Boeren kregen destijds subsidie als ze bos aanplanten op landbouwgrond. Toen de regeling afliep, besloten veel boeren de bossen te kappen en de grond te gebruiken voor andere doeleinden. Dat was bijna ook gebeurd met het bos in Kolham. De bewoners hebben het na een strijd van 2,5 jaar in beheer weten te krijgen. Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Zembla neemt Shell onder de loep (video) Bekijk deze video » Zembla: hoe stop je met antidepressiva? Bekijk deze video »
TV :
Zembla gemist? Bewoners weten kap te voorkomen en beheren bos nu zelf

Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zembla gemist? Bewoners weten kap te voorkomen en beheren bos nu zelf of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier