Waarde van de aarde aflevering 2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Waarde van de aarde aflevering 2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Waarde van de aarde: Gas van Poetin

Waarde van de aarde aflevering 2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Waarde van de Aarde: "Zuidas is piratennest, wij stelen van Europese buren" Bekijk deze video » Twan Huys onderzoekt in de tweede aflevering van 'Waarde van de aarde' de wereld van het gas. RuslandNu gasvelden in Groningen volgend jaar dicht gaan, worden we voor onze energievoorziening volledig afhankelijk van gas uit het buitenland, en dan met name uit Rusland. Voor Poetin is gas een van de kurken waar zijn regime op drijft. HoofdrolDe zoektocht brengt het programma aan boord van het grootste schip ter wereld, het Nederlandse Pioneering Spirit. Dit schip speelde de hoofdrol in de aanleg van de gaspijpleiding die Rusland met Europa verbindt. DrukEigenaar Edward Heerema vertelt hoe hij onder Amerikaanse druk uit het project moest stappen. Verder komen de oud-directeur van Shell, Jeroen van der Veer, en een Amerikaanse onderzoekster aan het woord. Video: in 2050 moet heel Nederland aardgasvrij zijn, realistisch? Bekijk deze video » Nieuwsuur: wat gaat er allemaal mis bij het aardgasvrij maken van huizen? Bekijk deze video » Buitenhof gemist? Jaap de Hoop Scheffer over het gas uit Rusland Bekijk deze video »
Uitzending :
Waarde van de aarde aflevering 2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Twan Huys onderzoekt in de tweede aflevering van 'Waarde van de aarde' de wereld van het gas.

Rusland
Nu gasvelden in Groningen volgend jaar dicht gaan, worden we voor onze energievoorziening volledig afhankelijk van gas uit het buitenland, en dan met name uit Rusland. Voor Poetin is gas een van de kurken waar zijn regime op drijft.

Hoofdrol
De zoektocht brengt het programma aan boord van het grootste schip ter wereld, het Nederlandse Pioneering Spirit. Dit schip speelde de hoofdrol in de aanleg van de gaspijpleiding die Rusland met Europa verbindt.

Druk
Eigenaar Edward Heerema vertelt hoe hij onder Amerikaanse druk uit het project moest stappen. Verder komen de oud-directeur van Shell, Jeroen van der Veer, en een Amerikaanse onderzoekster aan het woord.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Waarde van de aarde

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Waarde van de aarde aflevering 2 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier