Andere Tijden special over Jacques Philippa gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over Jacques Philippa gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over Jacques Philippa gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden vertelt in deze special het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van een ter doodveroordeelde SS'er die zich 29 jaar voor de autoriteiten verbergt bij zijn ouders op zolder. VertellingCabaretier Diederik van Vleuten brengt het verhaal in een bijzondere 'stand-up history'-vertelling tot leven, een unieke mengvorm van theater, geschiedenis en humor. OndergedokenOud-SS'er Jacques Philippa wordt na bijna dertig jaar lang ondergedoken te heben gezeten gearresteerd door de politie. Hij leefde op tien vierkante meter op de zolder van zijn ouderlijk huis. OpgeluchtPhilippa is opgelucht. Een rechtbank veroordeelt hem tot drie jaar in een halfopen inrichting. Opeens mag hij buiten wandelen, hardop zingen, fluiten, lawaai maken. Hij is eindelijk vrij. KrachtVan Vleuten duikt in het hoofd van de oorlogsmisdadiger en schetst hoe hij in deze positie is gekomen en hoe hij de kracht heeft gevonden om zich een half mensenleven schuil te houden. Op1 gemist? SS’er Jacques Philippa zat 29 jaar verstopt op zolder bij zijn ouders Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Andere Tijden vertelt in deze special het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van een ter doodveroordeelde SS'er die zich 29 jaar voor de autoriteiten verbergt bij zijn ouders op zolder.

Vertelling
Cabaretier Diederik van Vleuten brengt het verhaal in een bijzondere 'stand-up history'-vertelling tot leven, een unieke mengvorm van theater, geschiedenis en humor.

Ondergedoken
Oud-SS'er Jacques Philippa wordt na bijna dertig jaar lang ondergedoken te heben gezeten gearresteerd door de politie. Hij leefde op tien vierkante meter op de zolder van zijn ouderlijk huis.

Opgelucht
Philippa is opgelucht. Een rechtbank veroordeelt hem tot drie jaar in een halfopen inrichting. Opeens mag hij buiten wandelen, hardop zingen, fluiten, lawaai maken. Hij is eindelijk vrij.

Kracht
Van Vleuten duikt in het hoofd van de oorlogsmisdadiger en schetst hoe hij in deze positie is gekomen en hoe hij de kracht heeft gevonden om zich een half mensenleven schuil te houden.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden special over Jacques Philippa gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier