Muziekspecial Vuur van de Vrijheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Muziekspecial Vuur van de Vrijheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Muziek: Vuur van de Vrijheid

Muziekspecial Vuur van de Vrijheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending Ook dit jaar brengen op 4 mei bekender zangers en acteurs in het Internationaal Theater Amsterdam een programma rondom het thema oorlog en 4 mei. Winfried Baijens presenteert het programma. ArtiestenOud-D66-voorman Jan Terlouw (89) en zanger Huub van der Lubbe van De Dijk openen de avond. Onder de artiesten zijn Wende Snijders en Froukje, die een speciaal lied voor deze avond schreef. Onder anderen Hans Kesting en Gijs Scholten van Aschat zijn de acteurs. FotoprojectiesZe brengen hun muziek en teksten op een leeg toneel en in een lege zaal met als decor fotoprojecties van beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Soms een groots moment, soms juist een veelbetekenend detail. Er zijn hoofdfiguren, maar ook omstanders. Wat gaat er door hun hoofd? BevrijdingsvuurAan het einde van de uitzending wordt geschakeld met Wageningen, waar Malou Petter om precies middernacht getuige is van het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Daarmee wordt de overgang gemarkeerd van herdenken naar vieren, naar Bevrijdingsdag. Fotograaf Sacha de Boer vertelt over 75 jaar vrijheid in Tijd voor MAX Bekijk deze video » Jinek gemist? André van Duin vindt toespraak Dodenherdenking ‘nogal wat’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Ook dit jaar brengen op 4 mei bekender zangers en acteurs in het Internationaal Theater Amsterdam een programma rondom het thema oorlog en 4 mei. Winfried Baijens presenteert het programma.

Artiesten
Oud-D66-voorman Jan Terlouw (89) en zanger Huub van der Lubbe van De Dijk openen de avond. Onder de artiesten zijn Wende Snijders en Froukje, die een speciaal lied voor deze avond schreef. Onder anderen Hans Kesting en Gijs Scholten van Aschat zijn de acteurs.

Fotoprojecties
Ze brengen hun muziek en teksten op een leeg toneel en in een lege zaal met als decor fotoprojecties van beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Soms een groots moment, soms juist een veelbetekenend detail. Er zijn hoofdfiguren, maar ook omstanders. Wat gaat er door hun hoofd?

Bevrijdingsvuur
Aan het einde van de uitzending wordt geschakeld met Wageningen, waar Malou Petter om precies middernacht getuige is van het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Daarmee wordt de overgang gemarkeerd van herdenken naar vieren, naar Bevrijdingsdag.

Bekijk hier alle video's en artikelen van NOS Vuur van de Vrijheid

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Muziekspecial Vuur van de Vrijheid gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier