Docu Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet

Docu Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over een belangrijke verzetsvrouw, die na de oorlog in de vergetelheid raakte. Jacoba van Tongeren liet unieke memoires achter over haar werk als leider van de Amsterdamse verzetsgroep Groep 2000. VrouwGroep 2000 hielp duizenden mensen aan onderduikadressen, persoonsbewijzen en voedselbonnen en redde zo talloze levens. Prins Bernhard verbaasde zich na de oorlog over wat ze als vrouw te midden van de door mannen gedomineerde verzetswereld teweeg had gebracht. “Aan u is een generaal verloren gegaan”, merkte hij op. DagboekfragmentenJacoba's neef Paul van Tongeren haalde het verhaal over zijn tante uit de vergetelheid en in de documentaire wordt Jacoba met interviews en dagboekfragmenten tot leven gebracht. Actrice Marieke Heebink draagt de dagboekfragmenten voor. Zo wordt een portret geschetst van een bijzondere verzetsvrouw. Zien: De Europese Unie en het Verenigd Koningrijk voeren oorlog om vaccins Bekijk deze video » De Vooravond gemist? Jelle Brandt Corstius: "Poetin verstaat alleen de taal van de macht" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Documentaire over een belangrijke verzetsvrouw, die na de oorlog in de vergetelheid raakte. Jacoba van Tongeren liet unieke memoires achter over haar werk als leider van de Amsterdamse verzetsgroep Groep 2000.

Vrouw
Groep 2000 hielp duizenden mensen aan onderduikadressen, persoonsbewijzen en voedselbonnen en redde zo talloze levens. Prins Bernhard verbaasde zich na de oorlog over wat ze als vrouw te midden van de door mannen gedomineerde verzetswereld teweeg had gebracht. “Aan u is een generaal verloren gegaan”, merkte hij op.

Dagboekfragmenten
Jacoba's neef Paul van Tongeren haalde het verhaal over zijn tante uit de vergetelheid en in de documentaire wordt Jacoba met interviews en dagboekfragmenten tot leven gebracht. Actrice Marieke Heebink draagt de dagboekfragmenten voor. Zo wordt een portret geschetst van een bijzondere verzetsvrouw.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier