NOS Nationale viering bevrijding 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Nationale viering bevrijding 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Live: 5 mei-lezing 2021

NOS Nationale viering bevrijding 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Live-uitzending vanuit het Kunstmuseum in Den Haag, waarin de traditionele 5 mei-lezing centraal staat. Dit jaar wordt die uitgesproken door de Duitse bondskanselier, Angela Merkel. Jeroen Wollaars presenteert het programma. BerlijnVanwege de coronabeperkingen verzorgt ze de lezing via een live-verbinding vanuit Berlijn. Minister-president Mark Rutte is aanwezig in het Kunstmuseum en samen met Merkel gaat hij in gesprek met studenten over de betekenis van vrijheid. KinderlezingDe 5 mei-kinderlezing wordt gehouden door de 12-jarige Mily Al-Azzazi, de winnares van de verhalenwedstrijd die bij toerbeurt door een provincie wordt uitgeschreven. Dit jaar was dat Zuid-Holland. Rond 13:00 uur ontsteekt premier Rutte het Bevrijdingsvuur, het officiële startsein voor alle (online) activiteiten op 5 mei. Jinek: Gerdi Verbeet stopt na 6 jaar als voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Live-uitzending vanuit het Kunstmuseum in Den Haag, waarin de traditionele 5 mei-lezing centraal staat. Dit jaar wordt die uitgesproken door de Duitse bondskanselier, Angela Merkel. Jeroen Wollaars presenteert het programma.

Berlijn
Vanwege de coronabeperkingen verzorgt ze de lezing via een live-verbinding vanuit Berlijn. Minister-president Mark Rutte is aanwezig in het Kunstmuseum en samen met Merkel gaat hij in gesprek met studenten over de betekenis van vrijheid.

Kinderlezing
De 5 mei-kinderlezing wordt gehouden door de 12-jarige Mily Al-Azzazi, de winnares van de verhalenwedstrijd die bij toerbeurt door een provincie wordt uitgeschreven. Dit jaar was dat Zuid-Holland. Rond 13:00 uur ontsteekt premier Rutte het Bevrijdingsvuur, het officiële startsein voor alle (online) activiteiten op 5 mei.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NOS Nationale viering bevrijding 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier