Terugkijken: 5 mei-lezing Angela Merkel

Terugkijken: 5 mei-lezing Angela Merkel

De traditionele 5 mei-lezing werd dit jaar uitgesproken door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. In haar toespraak blikte ze uitgebreid terug over al het leed dat de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben aangericht in Nederland. Ze sprak echter ook hoopvolle woorden.

Lees verder onder de video.

Terugkijken: 5 mei-lezing <em>Angela Merkel</em> De traditionele 5 mei-lezing werd dit jaar uitgesproken door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. In haar toespraak blikte ze uitgebreid terug over al het leed dat de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben aangericht in Nederland. Ze sprak echter ook hoopvolle woorden. Lees verder onder de video. VerzoeningDe band tussen Nederland en Duitsland is zelden zo goed geweest als nu, en dat is mede te danken aan de goede verstandhouding tussen premier Mark Rutte en bondskanselier Angela Merkel. Ze is blij dat de landen zich na de verschrikkingen van de oorlog met elkaar hebben kunnen verzoenen en dat er nu op veel vlakken samengewerkt wordt. Na haar lezing beantwoordde Merkel ook vragen van studenten. Kijk hierboven de 5 mei-lezing van Angela Merkel terug. Bekijk ook Bekijk toespraak André van Duin tijdens Dodenherdenking: "Vrijheid is niet vanzelfsprekend" Bekijk deze video » 5 mei lezing Angela Merkel: "Unieke gelegenheid, vrouw die pal voor vrijheid staat" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Terugkijken: 5 mei-lezing Angela Merkel

Verzoening
De band tussen Nederland en Duitsland is zelden zo goed geweest als nu, en dat is mede te danken aan de goede verstandhouding tussen premier Mark Rutte en bondskanselier Angela Merkel. Ze is blij dat de landen zich na de verschrikkingen van de oorlog met elkaar hebben kunnen verzoenen en dat er nu op veel vlakken samengewerkt wordt. Na haar lezing beantwoordde Merkel ook vragen van studenten.

Kijk hierboven de 5 mei-lezing van Angela Merkel terug.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Terugkijken: 5 mei-lezing Angela Merkel of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier