Zembla over isolatie-industrie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over isolatie-industrie gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Zembla: 'brandende belangen' isolatie-industrie

Zembla over isolatie-industrie gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Zembla: al deze gebouwen zijn brandgevaarlijk door goedkope isolatie Bekijk deze video » Zembla onderzoekt deze week de belangen van de isolatie-industrie, omdat weinig bekend is over de brandveiligheid van isolatieschuim. LondenDe vuurzee in Grenfell Tower maakte in 2017 een einde aan het leven van 72 Londenaren. De woontoren was kort daarvoor gerenoveerd. Volgens Britse onderzoekers heeft de gebruikte gevelisolatie bijgedragen aan de brand. GemanipuleerdIsolatiefabrikanten beweren dat hun producten veilig zijn, maar blijken cruciale gegevens over de brandbaarheid te hebben gemanipuleerd of verzwegen. IngewikkeldVergelijkbare materialen worden in Nederland op grote schaal gebruikt. En ook hier blijkt het ingewikkeld om informatie over de brandveiligheid van isolatieschuim te achterhalen. Zembla onderzoekt de brandende belangen van de isolatie-industrie. Heftige beelden: zeer grote brand in meubelwinkel Capelle Bekijk deze video » Bekijk trailer Those Who Wish Me Dead met Angelina Jolie: 13 mei in de bioscoop Bekijk deze video » Video: Groot verdriet om brand bij skibaan in Uden: "Dit doet heel veel pijn" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Zembla onderzoekt deze week de belangen van de isolatie-industrie, omdat weinig bekend is over de brandveiligheid van isolatieschuim.

Londen
De vuurzee in Grenfell Tower maakte in 2017 een einde aan het leven van 72 Londenaren. De woontoren was kort daarvoor gerenoveerd. Volgens Britse onderzoekers heeft de gebruikte gevelisolatie bijgedragen aan de brand.

Gemanipuleerd
Isolatiefabrikanten beweren dat hun producten veilig zijn, maar blijken cruciale gegevens over de brandbaarheid te hebben gemanipuleerd of verzwegen.

Ingewikkeld
Vergelijkbare materialen worden in Nederland op grote schaal gebruikt. En ook hier blijkt het ingewikkeld om informatie over de brandveiligheid van isolatieschuim te achterhalen. Zembla onderzoekt de brandende belangen van de isolatie-industrie.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zembla over isolatie-industrie gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier