Docu The Prophet and the Space Aliens gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu The Prophet and the Space Aliens gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: The Prophet and the Space Aliens

Docu The Prophet and the Space Aliens gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na een vermeende ontmoeting met buitenaardse wezens wordt Raël grondlegger en leider van 's werelds grootste ufo-religie. Religie en geloofHet verhaal van Raël en zijn ambitieuze pogingen om nieuwe gebieden te betreden op zoek naar loyale volgelingen, werpt licht op de vele thema's en vragen die religie en geloof blootleggen. Wat is het verschil tussen een sekte en een religie? MoeiteWaarom accepteren we het Bijbelse verhaal van een man die een conversatie heeft met een brandende struik wél en hebben we meer moeite met het verhaal van een man die een voorspelling ontvangt van buitenaardse wezens? ZoektochtYoav Shamir vraagt vooraanstaand godsdiensthistoricus, professor Daniel Boyarin, om zijn mentor te zijn. De zoektocht brengt hem van het prachtige huis van Raël in Okinawa naar diens slaperige geboorteplaats in Frankrijk, van het 'plezierziekenhuis' van de Raëlianen in Burkina Faso naar de groeiende Raëliaanse gemeenschappen in Azië, Europa en Noord-Amerika. Marine VS bevestigt dat video’s met ‘ufo’s’ echt zijn Bekijk deze video » ZIEN: UFO boven Amerikaanse grondgebied, Pentagon deelt beelden Bekijk deze video » Ryanne van Dorst voert bijzonder gesprek in Het Alternatief: "Ga direct mee met UFO" Bekijk deze video » Ryanne van Dorst in Het Alternatief: ‘Wat poept die UFO uit?!’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Na een vermeende ontmoeting met buitenaardse wezens wordt Raël grondlegger en leider van 's werelds grootste ufo-religie.

Religie en geloof
Het verhaal van Raël en zijn ambitieuze pogingen om nieuwe gebieden te betreden op zoek naar loyale volgelingen, werpt licht op de vele thema's en vragen die religie en geloof blootleggen. Wat is het verschil tussen een sekte en een religie?

Moeite
Waarom accepteren we het Bijbelse verhaal van een man die een conversatie heeft met een brandende struik wél en hebben we meer moeite met het verhaal van een man die een voorspelling ontvangt van buitenaardse wezens?

Zoektocht
Yoav Shamir vraagt vooraanstaand godsdiensthistoricus, professor Daniel Boyarin, om zijn mentor te zijn. De zoektocht brengt hem van het prachtige huis van Raël in Okinawa naar diens slaperige geboorteplaats in Frankrijk, van het 'plezierziekenhuis' van de Raëlianen in Burkina Faso naar de groeiende Raëliaanse gemeenschappen in Azië, Europa en Noord-Amerika.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu The Prophet and the Space Aliens gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier