Zembla: conflict artsen en ouders gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla: conflict artsen en ouders gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla: conflict artsen en ouders gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze week onderzoekt Zembla een hoogoplopend conflict tussen artsen en ouders over de beste behandeling voor het kind. TumorAls Felix 9 jaar oud is, wordt in zijn hoofd een kwaadaardige tumor gevonden. De tumor wordt succesvol verwijderd. Na de operatie willen de artsen hem nabehandelen met een reeks bestralingen en een chemokuur, zoals het protocol voorschrijft. ZorgenDe ouders van Felix weigeren de chemokuur. Ze hebben grote zorgen over de bijwerkingen en de schade op lange termijn, en zetten vraagtekens bij de effectiviteit. De ouders willen dat Felix immunotherapie krijgt, die in hun ogen veel beter is. ConflictOuders en ziekenhuis komen er niet uit. Daarom schakelt de behandelend arts Veilig Thuis in, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Het is het begin van een hoogoplopend conflict tussen artsen en ouders. Beiden zeggen het beste voor te hebben met Felix. Zembla onderzoekt: wiens wil is hier wet? Update Ernst Kuipers over coronapatiënten op IC’s: ‘Stijgen gaat snel, dalen langzaam’ Bekijk deze video » Verloskundigen bij Op1: "Waarom worden zwangere vrouwen niet eerder gevaccineerd?" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Deze week onderzoekt Zembla een hoogoplopend conflict tussen artsen en ouders over de beste behandeling voor het kind.

Tumor
Als Felix 9 jaar oud is, wordt in zijn hoofd een kwaadaardige tumor gevonden. De tumor wordt succesvol verwijderd. Na de operatie willen de artsen hem nabehandelen met een reeks bestralingen en een chemokuur, zoals het protocol voorschrijft.

Zorgen
De ouders van Felix weigeren de chemokuur. Ze hebben grote zorgen over de bijwerkingen en de schade op lange termijn, en zetten vraagtekens bij de effectiviteit. De ouders willen dat Felix immunotherapie krijgt, die in hun ogen veel beter is.

Conflict
Ouders en ziekenhuis komen er niet uit. Daarom schakelt de behandelend arts Veilig Thuis in, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Het is het begin van een hoogoplopend conflict tussen artsen en ouders. Beiden zeggen het beste voor te hebben met Felix. Zembla onderzoekt: wiens wil is hier wet?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla: conflict artsen en ouders gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier