Tiende van Tijl Special: Mahler gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tiende van Tijl Special: Mahler gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tiende van Tijl Special: Mahler gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op deze dag zou het Mahler Festival in Amsterdam van start gaan, maar dat gaat vanwege corona niet door. Tijl Beckand maakt een kersverse special over de componist en na deze uitzending speelt het Koninklijk Concertgebouworkest een nieuwe uitvoering van de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler. Dat is om 22:45 uur op NPO 2. ErkenningWaar Mahler in eigen land, of elders in Europa, nauwelijks erkenning kreeg, werd hij in Nederland direct omarmt. In Nederland vond Mahler warmte, erkenning en een artistiek thuis. SporenIn een tijd dat we het even wat dichter bij huis moeten zoeken als het gaat om grote verhalen, is dit er eentje die het verdient om verteld te worden. Tijl Beckand gaat op zoek naar de kiem voor de liefde en vindt zoveel mogelijk sporen van Mahler in Nederland. InstrumentDaarnaast vertellen muzikanten van het Koninklijk Concertgebouworkest wat Mahler voor hen en hun instrument betekent. Video: 11-jarige Daan de Swart componeert muziekstuk voor beroemde band Bekijk deze video » Miguel Wiels stopt na 23 jaar als componist bij K3: ''We zijn echt vrienden geworden'' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Op deze dag zou het Mahler Festival in Amsterdam van start gaan, maar dat gaat vanwege corona niet door. Tijl Beckand maakt een kersverse special over de componist en na deze uitzending speelt het Koninklijk Concertgebouworkest een nieuwe uitvoering van de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler. Dat is om 22:45 uur op NPO 2.

Erkenning
Waar Mahler in eigen land, of elders in Europa, nauwelijks erkenning kreeg, werd hij in Nederland direct omarmt. In Nederland vond Mahler warmte, erkenning en een artistiek thuis.

Sporen
In een tijd dat we het even wat dichter bij huis moeten zoeken als het gaat om grote verhalen, is dit er eentje die het verdient om verteld te worden. Tijl Beckand gaat op zoek naar de kiem voor de liefde en vindt zoveel mogelijk sporen van Mahler in Nederland.

Instrument
Daarnaast vertellen muzikanten van het Koninklijk Concertgebouworkest wat Mahler voor hen en hun instrument betekent.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tiende van Tijl Special: Mahler gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier