Pointer over kledingafvalberg gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer over kledingafvalberg gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer over kledingafvalberg gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer onderzoekt deze week wat er gebeurt met de kleding die we in textielbak gooien. Kunnen we eigenlijk wel van een trui weer een trui maken? KopenWe zijn verslaafd aan het kopen van kleding. En de verwachting is dat onze kledingconsumptie de komende jaren alleen maar toeneemt. VervuilendTegelijk is de textielindustrie, op olie en gas na, de meest vervuilende industrie en zorgt het voor zo'n tien procent van onze wereldwijde CO2-uitstoot. RecyclenKleren recyclen is een van de oplossingen. Toch gebeurt dat nog maar met één procent van al het textiel, terwijl de ambities veel hoger liggen. Hoe komt dat? Koffietijd: teleurstelling over outfit Oranjes, "Had kleurrijker gekund" Bekijk deze video » Familie Gillis gemist? Nicol organiseert meidenmiddag waarbij geld gaat rollen Bekijk deze video » Zien: Nikkie Plessen lanceert haar eigen N-beautylijn: "Ik gebruik het zelf een jaar lang" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer onderzoekt deze week wat er gebeurt met de kleding die we in textielbak gooien. Kunnen we eigenlijk wel van een trui weer een trui maken?

Kopen
We zijn verslaafd aan het kopen van kleding. En de verwachting is dat onze kledingconsumptie de komende jaren alleen maar toeneemt.

Vervuilend
Tegelijk is de textielindustrie, op olie en gas na, de meest vervuilende industrie en zorgt het voor zo'n tien procent van onze wereldwijde CO2-uitstoot.

Recyclen
Kleren recyclen is een van de oplossingen. Toch gebeurt dat nog maar met één procent van al het textiel, terwijl de ambities veel hoger liggen. Hoe komt dat?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Pointer

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Pointer over kledingafvalberg gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier