NOS Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum gemist? Bekijk hier de hele uitzending Rechtstreeks verslag van de opening van de eerste overzichtstentoonstelling over het Nederlandse slavernijverleden in het Rijksmuseum in Amsterdam. OnlineKoning Willem-Alexander geeft het startsein voor een opening in fases. Vanaf 18 mei is de tentoonstelling online te zien. De komende weken is er een speciale openstelling voor scholieren en later volgt het algemene publiek. RondleidingTijdens het programma wordt meegekeken met de rondleiding die de koning krijgt. Presentator Herman van der Zandt spreekt onder meer met de betrokken conservatoren. AchtergrondenEr is onder meer aandacht voor de opbouw en aanpak van de tentoonstelling en voor de achtergronden bij de tentoongestelde (kunst)objecten, zoals schilderijen en archiefstukken, maar ook gebruiksvoorwerpen. Video: Akwasi wil grachtenpand Amsterdam claimen vanwege slavernijverleden Bekijk deze video » Pieter Emmer: "Te eenzijdige blik naar slavernijverleden" (WNL Op Zondag) Bekijk deze video » Video: bekijk maidenspeech Sylvana Simons (BIJ1) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Rechtstreeks verslag van de opening van de eerste overzichtstentoonstelling over het Nederlandse slavernijverleden in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Online
Koning Willem-Alexander geeft het startsein voor een opening in fases. Vanaf 18 mei is de tentoonstelling online te zien. De komende weken is er een speciale openstelling voor scholieren en later volgt het algemene publiek.

Rondleiding
Tijdens het programma wordt meegekeken met de rondleiding die de koning krijgt. Presentator Herman van der Zandt spreekt onder meer met de betrokken conservatoren.

Achtergronden
Er is onder meer aandacht voor de opbouw en aanpak van de tentoonstelling en voor de achtergronden bij de tentoongestelde (kunst)objecten, zoals schilderijen en archiefstukken, maar ook gebruiksvoorwerpen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NOS Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier