Molukkers in Nederland: 70 jaar op weg naar huis gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Molukkers in Nederland: 70 jaar op weg naar huis gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Molukkers in Nederland: 70 jaar op weg naar huis gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze nieuwe vierdelige documentaireserie interviewt journalist en historicus Coen Verbraak veertien Molukkers uit verschillende generaties. Elke woensdag om 20:30 uur op NPO 2. BallingschapIn het voorjaar van 1951 kwamen de Molukkers naar Nederland. De Molukse gemeenschap begon aan een ongewilde ballingschap in het verre, vreemde land, waarvoor veel Molukse militairen in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger hadden gevochten. GeneratiesCoen Verbraak vertelt via interviews met veertien Molukkers het aangrijpende verhaal van de eerste generatie die uiteindelijk dof berustte in zijn lot, van de tweede generatie die zich juist fel verzette en van de generaties daarna die zich vervolgens schijnbaar moeiteloos lijken aan te passen. TahamataEnkele van de geïnterviewden voor deze docuserie zijn Massada-bandlid Johnny Manahutu, oud-politicus Sam Pormes en oud-voetballer Simon Tahamata. Op1: Coen Verbraak over documentaireserie Molukkers in Nederland Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze nieuwe vierdelige documentaireserie interviewt journalist en historicus Coen Verbraak veertien Molukkers uit verschillende generaties. Elke woensdag om 20:30 uur op NPO 2.

Ballingschap
In het voorjaar van 1951 kwamen de Molukkers naar Nederland. De Molukse gemeenschap begon aan een ongewilde ballingschap in het verre, vreemde land, waarvoor veel Molukse militairen in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger hadden gevochten.

Generaties
Coen Verbraak vertelt via interviews met veertien Molukkers het aangrijpende verhaal van de eerste generatie die uiteindelijk dof berustte in zijn lot, van de tweede generatie die zich juist fel verzette en van de generaties daarna die zich vervolgens schijnbaar moeiteloos lijken aan te passen.

Tahamata
Enkele van de geïnterviewden voor deze docuserie zijn Massada-bandlid Johnny Manahutu, oud-politicus Sam Pormes en oud-voetballer Simon Tahamata.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Molukkers in Nederland: 70 jaar op weg naar huis gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier