Zembla over ouderendebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over ouderendebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over ouderendebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla onderzoekt deze week waarom het debat over ouderen tijdens de coronacrisis zo op scherp is komen te staan. BalansBescherm de ouderen en houd je aan de maatregelen. Dat is het advies als de coronapandemie uitbreekt. Al snel klinkt telkens de vraag: slaat de balans niet te ver door naar het beschermen van ouderen? Dor houtHet debat verscherpt. Ouderen worden met dor hout vergeleken en men vraagt zich af of jongeren bij een tekort aan ic-bedden voorrang moeten krijgen. WaardeIn de discussies wordt er veel óver, maar te weinig mét ouderen gepraat, vinden critici. En dat terwijl Hugo de Jonge eerder nog een campagne startte over de waarde van ouderen. Ouderen moeten meer gezien en gewaardeerd worden. Waarom bleef die boodschap in coronatijd niet overeind? Tijd voor MAX: Mieke Schouten is allereerste MAX Seniorencoach Bekijk deze video » LuckyTV: koning Willy worstelt met mondkapje bij bezoek aan verzorgingstehuis Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Zembla onderzoekt deze week waarom het debat over ouderen tijdens de coronacrisis zo op scherp is komen te staan.

Balans
Bescherm de ouderen en houd je aan de maatregelen. Dat is het advies als de coronapandemie uitbreekt. Al snel klinkt telkens de vraag: slaat de balans niet te ver door naar het beschermen van ouderen?

Dor hout
Het debat verscherpt. Ouderen worden met dor hout vergeleken en men vraagt zich af of jongeren bij een tekort aan ic-bedden voorrang moeten krijgen.

Waarde
In de discussies wordt er veel óver, maar te weinig mét ouderen gepraat, vinden critici. En dat terwijl Hugo de Jonge eerder nog een campagne startte over de waarde van ouderen. Ouderen moeten meer gezien en gewaardeerd worden. Waarom bleef die boodschap in coronatijd niet overeind?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zembla over ouderendebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier