Marker Wadden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Marker Wadden gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Marker Wadden gemist? Bekijk hier de hele uitzending Natuurfilmmaker Cees van Kempen volgde het unieke project van de aanleg van Marker Wadden. Met klei, slib en zand is er een archipel van eilanden gemaakt waar de natuur zich kan ontwikkelen. RazendsnelHet is een hoogwaardige staaltje Nederlandse inventiviteit. In de natuurfilm is te zien hoe razendsnel de natuur zich ontwikkelt op deze nieuwe eilanden, variërend van microscopisch onderwaterleven tot de komst van enorme koloniën vogels. KoloniserenNiet eerder werd vastgelegd hoe oeverzwaluwen en libellen voor het eerst nieuw land koloniseren en hoe baardmannetjes hun eerste jongen grootbrengen. De documentaire Marker Wadden toont hoe het gebied weer dynamisch wordt, verschillende dieren opduiken en broedvogels zich weer vestigen. Op1 gemist? ''Nederland moet er alles aan doen om grutto te behouden'' Bekijk deze video » Op1: burgemeester van Schiermonnikoog Ineke van Gent tegen plaatsing stroomkabel Bekijk deze video » Video: otters in gracht Zwolle Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Natuurfilmmaker Cees van Kempen volgde het unieke project van de aanleg van Marker Wadden. Met klei, slib en zand is er een archipel van eilanden gemaakt waar de natuur zich kan ontwikkelen.

Razendsnel
Het is een hoogwaardige staaltje Nederlandse inventiviteit. In de natuurfilm is te zien hoe razendsnel de natuur zich ontwikkelt op deze nieuwe eilanden, variërend van microscopisch onderwaterleven tot de komst van enorme koloniën vogels.

Koloniseren
Niet eerder werd vastgelegd hoe oeverzwaluwen en libellen voor het eerst nieuw land koloniseren en hoe baardmannetjes hun eerste jongen grootbrengen. De documentaire Marker Wadden toont hoe het gebied weer dynamisch wordt, verschillende dieren opduiken en broedvogels zich weer vestigen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV