Opstandelingen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Opstandelingen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Opstandelingen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Sophie Hilbrand is terug met haar programma Opstandelingen, waarin ze uitzoekt waarom sommige burgers tot wanhoop worden gedreven en in opstand komen tegen het bestuur van hun gemeente. Elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2. WeerwoordSophie onderzoekt de pijnpunten en zwakke plekken van de lokale democratie. En waar de burgemeesters en wethouders in het vorige seizoen bijna allemaal geen weerwoord wilden geven, kiezen de meesten er nu toch voor om verantwoording af te leggen over het onrecht dat inwoners ervaren. GeslooptDe eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat over Rotterdam, dat meer diversiteit in haar bevolkingssamenstelling wil. Dat komt er vooral op neer dat huizen in wijken met minder draagkrachtige burgers gesloopt worden om plaats te maken voor duurdere woningen en mensen met geld. SaamhorigheidDe oorspronkelijke bewoners hebben weinig andere keus dan te vertrekken. Sophie volgt Menno, die zich al jaren hun lot aantrekt en ze aanzet om in opstand te komen. Een strijd tegen de sloop van de wijk en de afbraak van de saamhorigheid, die in de wijk Tweebos tot een bittere ontknoping komt. Buitenhof: Nationale Ombudsman pleit voor eenvoudige regels van de overheid Bekijk deze video » Bekijk hele interview Mark Rutte bij Nieuwsuur over nieuwe bestuurscultuur Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Sophie Hilbrand is terug met haar programma Opstandelingen, waarin ze uitzoekt waarom sommige burgers tot wanhoop worden gedreven en in opstand komen tegen het bestuur van hun gemeente. Elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2.

Weerwoord
Sophie onderzoekt de pijnpunten en zwakke plekken van de lokale democratie. En waar de burgemeesters en wethouders in het vorige seizoen bijna allemaal geen weerwoord wilden geven, kiezen de meesten er nu toch voor om verantwoording af te leggen over het onrecht dat inwoners ervaren.

Gesloopt
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat over Rotterdam, dat meer diversiteit in haar bevolkingssamenstelling wil. Dat komt er vooral op neer dat huizen in wijken met minder draagkrachtige burgers gesloopt worden om plaats te maken voor duurdere woningen en mensen met geld.

Saamhorigheid
De oorspronkelijke bewoners hebben weinig andere keus dan te vertrekken. Sophie volgt Menno, die zich al jaren hun lot aantrekt en ze aanzet om in opstand te komen. Een strijd tegen de sloop van de wijk en de afbraak van de saamhorigheid, die in de wijk Tweebos tot een bittere ontknoping komt.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Opstandelingen

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Opstandelingen aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV