Andere Tijden Sport presenteert: De Nacht van het EK gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Sport presenteert: De Nacht van het EK gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Sport presenteert: De Nacht van het EK gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een week voor het EK voetbal start duikt Andere Tijden Sport in het eigen archief voor een twee uur durende marathonuitzending vol oude beelden en nieuwe bespiegelingen. Tom Egbers bekijkt de hoogtepunten met Kees Jansma, Khalid Boulahrouz en Fresia Cousiño Arias. AfleveringenDe vier kijken naar beelden uit vier afleveringen van Andere Tijden Sport: EK 1988: de zegetocht van Oranje. Met een hilarische terugblik op de rondvaarttocht van de spelers door Amsterdam. EK 1976: de afgang van Oranje. Na het betoverende voetbal op het WK in 1974 wordt er veel van het Nederlands elftal verwacht, maar het wordt een toernooi om je voor te schamen. Johan Cruijff en Willem van Hanegem blikken terug. EK 1996: het conflict binnen de spelersgroep van Oranje. Een deel van de gekleurde spelers voelt zich niet gewaardeerd. De boel escaleert tijdens het EK en Edgar Davids wordt naar huis gestuurd door bondscoach Guus Hiddink. EK 1988: het Perestrojka-team. Hoe de Sovjets bijna het EK van 1988 winnen. Ze lieten de wereld zien hoe je op een nieuwe manier kunt spelen. De winst ging dankzij Gullit en Van Basten aan de Sovjet-Unie voorbij. EK 1988 had door Thomas Acda heel anders kunnen verlopen: "Ik reed Marco van Basten bijna aan" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Een week voor het EK voetbal start duikt Andere Tijden Sport in het eigen archief voor een twee uur durende marathonuitzending vol oude beelden en nieuwe bespiegelingen. Tom Egbers bekijkt de hoogtepunten met Kees Jansma, Khalid Boulahrouz en Fresia Cousiño Arias.

Afleveringen
De vier kijken naar beelden uit vier afleveringen van Andere Tijden Sport:

  • EK 1988: de zegetocht van Oranje. Met een hilarische terugblik op de rondvaarttocht van de spelers door Amsterdam.

  • EK 1976: de afgang van Oranje. Na het betoverende voetbal op het WK in 1974 wordt er veel van het Nederlands elftal verwacht, maar het wordt een toernooi om je voor te schamen. Johan Cruijff en Willem van Hanegem blikken terug.

  • EK 1996: het conflict binnen de spelersgroep van Oranje. Een deel van de gekleurde spelers voelt zich niet gewaardeerd. De boel escaleert tijdens het EK en Edgar Davids wordt naar huis gestuurd door bondscoach Guus Hiddink.

  • EK 1988: het Perestrojka-team. Hoe de Sovjets bijna het EK van 1988 winnen. Ze lieten de wereld zien hoe je op een nieuwe manier kunt spelen. De winst ging dankzij Gullit en Van Basten aan de Sovjet-Unie voorbij.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Sport presenteert: De Nacht van het EK gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier