Docu IGONE - En als beloning zweef je gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu IGONE - En als beloning zweef je gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu IGONE - En als beloning zweef je gemist? Bekijk hier de hele uitzending In september 2019 beëindigt prima ballerina Igone de Jongh vrij plotseling haar carrière bij het Nationale Ballet. Na een leven van vrijwel elke dag dansen, gaapt plotseling de leegte. Simone de Vries filmde Igone in het eerste moeilijke jaar nadat ze gestopt is. Grotere vraagTerwijl De Jongh terugblikt op haar lange loopbaan en zoekt naar nieuwe artistieke wegen, komt ook een grotere vraag de orde. Want waarom heeft zij eigenlijk een niet te stillen verlangen naar dansen? AfscheidHet valt Igone de Jongh in 2019 niet gemakkelijk om afscheid te nemen van het Nationale Ballet. De Jongh verhuist met haar echtgenoot Thijs Römer naar de polder en start met een nieuw begin. GesprekIgnone de Jong wil door met dansen en optreden, maar dan in een andere vorm. Het idee ontstaat om een voorstelling te maken waarin ze niet alleen danst, maar ook het gesprek aan zal gaan met de mensen in de zaal. De documentaire toont hoe de voorstelling langzaam vorm krijgt. Talkshow M gemist? Igone de Jongh over eenzaamheid binnen haar vak Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In september 2019 beëindigt prima ballerina Igone de Jongh vrij plotseling haar carrière bij het Nationale Ballet. Na een leven van vrijwel elke dag dansen, gaapt plotseling de leegte. Simone de Vries filmde Igone in het eerste moeilijke jaar nadat ze gestopt is.

Grotere vraag
Terwijl De Jongh terugblikt op haar lange loopbaan en zoekt naar nieuwe artistieke wegen, komt ook een grotere vraag de orde. Want waarom heeft zij eigenlijk een niet te stillen verlangen naar dansen?

Afscheid
Het valt Igone de Jongh in 2019 niet gemakkelijk om afscheid te nemen van het Nationale Ballet. De Jongh verhuist met haar echtgenoot Thijs Römer naar de polder en start met een nieuw begin.

Gesprek
Ignone de Jong wil door met dansen en optreden, maar dan in een andere vorm. Het idee ontstaat om een voorstelling te maken waarin ze niet alleen danst, maar ook het gesprek aan zal gaan met de mensen in de zaal. De documentaire toont hoe de voorstelling langzaam vorm krijgt.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV