Opstandelingen over crossbaan in Makkinga gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Opstandelingen over crossbaan in Makkinga gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Opstandelingen over crossbaan in Makkinga gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze week duikt Sophie Hilbrand in het conflict over de motorcrossbaan in het Friese Makkinga. TrotsAl meer dan 75 jaar is Makkinga trots op haar motorcrossbaan, de Prikkedam. Maar als Roel en Constance ernaast komen wonen ervaren ze, net als hun buren, geluidsoverlast. GevechtDe gemeente probeert al jaren te gedogen dat geluidsnormen worden overschreden, maar Roel gaat juridisch het gevecht aan en dwingt de gemeente tot handhaving. Zwalkend beleidDe gemeente wil het iedereen naar de zin maken, maar door het zwalkend beleid escaleert het conflict met de motorcrossliefhebbers. Sophie volgt Roel en Constance, die steeds onverzoenlijker worden in hun eenzame strijd. De rijdende rechter: dunne vloer in appartement zorgt voor geluidsoverlast Bekijk deze video » Video: skatebaan in Middelburg moet weg door klagende buren Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Deze week duikt Sophie Hilbrand in het conflict over de motorcrossbaan in het Friese Makkinga.

Trots
Al meer dan 75 jaar is Makkinga trots op haar motorcrossbaan, de Prikkedam. Maar als Roel en Constance ernaast komen wonen ervaren ze, net als hun buren, geluidsoverlast.

Gevecht
De gemeente probeert al jaren te gedogen dat geluidsnormen worden overschreden, maar Roel gaat juridisch het gevecht aan en dwingt de gemeente tot handhaving.

Zwalkend beleid
De gemeente wil het iedereen naar de zin maken, maar door het zwalkend beleid escaleert het conflict met de motorcrossliefhebbers. Sophie volgt Roel en Constance, die steeds onverzoenlijker worden in hun eenzame strijd.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Opstandelingen

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Opstandelingen over crossbaan in Makkinga gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier