NOS Sportexplainer: het vermogen in watt bij wielrenners: hoe werkt dat precies?

NOS Sportexplainer: het vermogen in watt bij wielrenners: hoe werkt dat precies?

<em>NOS Sportexplainer</em>: het vermogen in <em>watt</em> bij wielrenners: hoe werkt dat precies? In het wielrennen lijkt het nog maar om één ding te gaan: wattages. Wielrenner Mathieu van der Poel trapte in de Ronde van Zwitserland torenhoge wattages, net als tijdens de laatste Strade Bianche en het NK. Maar wat is watt eigenlijk, hoe belangrijk is het in het wielrennen en kunnen amateurs ook die hoge waardes trappen? In bovenstaande video van NOS Sportexplainer wordt het haarfijn uitgelegd. Zo ben je helemaal op de hoogte als straks de Tour de France begint. Bekijk de video van NOS Sportexplainer hierboven. Bekijk ook Video: Danny Makkelie & Björn Kuipers zijn de Nederlandse EK-scheidsrechters Bekijk deze video » Zien: cameraman rent sneller dan atleten in China Bekijk deze video »
Sport :
NOS Sportexplainer: het vermogen in watt bij wielrenners: hoe werkt dat precies?

In het wielrennen lijkt het nog maar om één ding te gaan: wattages. Wielrenner Mathieu van der Poel trapte in de Ronde van Zwitserland torenhoge wattages, net als tijdens de laatste Strade Bianche en het NK. Maar wat is watt eigenlijk, hoe belangrijk is het in het wielrennen en kunnen amateurs ook die hoge waardes trappen? In bovenstaande video van NOS Sportexplainer wordt het haarfijn uitgelegd. Zo ben je helemaal op de hoogte als straks de Tour de France begint.

Bekijk de video van NOS Sportexplainer hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS Sportexplainer: het vermogen in watt bij wielrenners: hoe werkt dat precies? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier