Bloedland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Bloedland gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Nieuw: Bloedland

Bloedland gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het driedelige programma Bloedland gaat programmamaker Johan Eikelboom op zoek naar hoop en verzoening in de hevige strijd om het Zuid-Afrikaanse land. Elke zondag rond 22:10 uur op NPO 2. ApartheidRuim dertig jaar na het begin van de afschaffing van de apartheid staan de bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika tegenover elkaar in een bitter gevecht om de grond van hun voorouders. Johan Eikelboom gaat in gesprek met de veelkleurige bevolking. OvervallenWitte boeren verdedigen hun grond en boerderijen tegen de politiek van landonteigeningen én tegen gewelddadige overvallen. Zwarte inwoners eisen in de dagelijkse strijd om hun bestaan het land op dat Nederlandse of Britse kolonisten ooit bemachtigden van hun voorouders. ErkenningEn gekleurde inwoners vechten, decennia na de officiële afschaffing van het apartheidsregime, voor de erkenning dat de grond waarop ze leven ook hùn grond is. Video: man slaat overboord na aanvaring walvis Zuid-Afrika Bekijk deze video » Bekijk de trailer: Penguin Town vanaf 16 juni op Netflix Bekijk deze video » Video: deze stof moet neushoorn-stropers stoppen Bekijk deze video »
Uitzending :
Bloedland gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het driedelige programma Bloedland gaat programmamaker Johan Eikelboom op zoek naar hoop en verzoening in de hevige strijd om het Zuid-Afrikaanse land. Elke zondag rond 22:10 uur op NPO 2.

Apartheid
Ruim dertig jaar na het begin van de afschaffing van de apartheid staan de bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika tegenover elkaar in een bitter gevecht om de grond van hun voorouders. Johan Eikelboom gaat in gesprek met de veelkleurige bevolking.

Overvallen
Witte boeren verdedigen hun grond en boerderijen tegen de politiek van landonteigeningen én tegen gewelddadige overvallen. Zwarte inwoners eisen in de dagelijkse strijd om hun bestaan het land op dat Nederlandse of Britse kolonisten ooit bemachtigden van hun voorouders.

Erkenning
En gekleurde inwoners vechten, decennia na de officiële afschaffing van het apartheidsregime, voor de erkenning dat de grond waarop ze leven ook hùn grond is.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bloedland gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier