Opstandelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Opstandelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Opstandelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Opstandelingen gaat Sophie Hilbrand naar Heerlen, waar de gemeente de buurt niet informeert over een opvanghuis uit angst voor protest. FlyerPatrick, uit de kinderrijke Voskuilenweg in Heerlen, is verbijsterd als hij een flyer van de gemeente ontvangt. Hierin staat dat er om de hoek een opvanghuis voor verslaafde zorgmijders komt. AfstelHet is een bewuste zet van de wethouder om hen niet te informeren. Want in de wijken van Heerlen leidde buurtprotest voorheen steevast tot afstel, en sinds die tijd slaat de wethouder de burgers over. VertrouwenMaar de bewoners van de Voskuilenweg worden steeds bozer, en terwijl de openingsdatum van het opvanghuis nadert, verliezen ze het vertrouwen in de democratie. Zien: dit is de berg afval die is achtergelaten in Vondelpark dit weekend Bekijk deze video » Hart van Nederland: Urk hoopt met eigen priklocatie de vaccinatiegraad te verhogen Bekijk deze video » Video: hotdogverkopers lopen inkomsten mis door gemeente Amsterdam en UEFA Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze aflevering van Opstandelingen gaat Sophie Hilbrand naar Heerlen, waar de gemeente de buurt niet informeert over een opvanghuis uit angst voor protest.

Flyer
Patrick, uit de kinderrijke Voskuilenweg in Heerlen, is verbijsterd als hij een flyer van de gemeente ontvangt. Hierin staat dat er om de hoek een opvanghuis voor verslaafde zorgmijders komt.

Afstel
Het is een bewuste zet van de wethouder om hen niet te informeren. Want in de wijken van Heerlen leidde buurtprotest voorheen steevast tot afstel, en sinds die tijd slaat de wethouder de burgers over.

Vertrouwen
Maar de bewoners van de Voskuilenweg worden steeds bozer, en terwijl de openingsdatum van het opvanghuis nadert, verliezen ze het vertrouwen in de democratie.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Opstandelingen

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Opstandelingen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV