De Kennis van Nu special over het nieuwe vliegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special over het nieuwe vliegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special over het nieuwe vliegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze special van De Kennis van Nu wordt een beeld geschetst van hoe de wetenschap op tal van manieren probeert om vliegen duurzaam te maken. VervuilendAan het nadenken over een schonere aarde ontkomt ook de luchtvaartindustrie niet. De luchtvaart moet groener en duurzamer. Hoe vervuilend zijn vliegtuigen? Kan de luchtvaart duurzaam worden en zo ja hoe? WinstDuurzamer vliegen kan op meerdere manieren. Vliegtuigen kunnen lichter en aerodynamischer. En ook bij de brandstof is winst te halen: met synthetische- en biobrandstof. Ook elektrisch vliegen is op kleine schaal nu echt al mogelijk. GeschiedenisHet wetenschapsprogramma De Kennis van Nu spreekt met onderzoekers, maar ook met passagiers zelf. Daarnaast duikt het programma in de geschiedenis van de luchtvaartindustrie. Wat is er de afgelopen decennia al gebeurd op technisch gebied? Is er al iets verbeterd? KLM kost belastingbetaler bizar veel geld: ''Het gaat om miljarden'' (video) Bekijk deze video » Zien: Door deze robot kunnen we in de toekomst weer coronavrij vliegen Bekijk deze video » EenVandaag: ophef in Tweede Kamer over nieuw vliegverbod hoge risicolanden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze special van De Kennis van Nu wordt een beeld geschetst van hoe de wetenschap op tal van manieren probeert om vliegen duurzaam te maken.

Vervuilend
Aan het nadenken over een schonere aarde ontkomt ook de luchtvaartindustrie niet. De luchtvaart moet groener en duurzamer. Hoe vervuilend zijn vliegtuigen? Kan de luchtvaart duurzaam worden en zo ja hoe?

Winst
Duurzamer vliegen kan op meerdere manieren. Vliegtuigen kunnen lichter en aerodynamischer. En ook bij de brandstof is winst te halen: met synthetische- en biobrandstof. Ook elektrisch vliegen is op kleine schaal nu echt al mogelijk.

Geschiedenis
Het wetenschapsprogramma De Kennis van Nu spreekt met onderzoekers, maar ook met passagiers zelf. Daarnaast duikt het programma in de geschiedenis van de luchtvaartindustrie. Wat is er de afgelopen decennia al gebeurd op technisch gebied? Is er al iets verbeterd?


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De Kennis van Nu special over het nieuwe vliegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier