Video: Fons van Westerloo reageert op mogelijke fusie RTL en Talpa

Video: Fons van Westerloo reageert op mogelijke fusie RTL en Talpa

Ook Fons van Westerloo, voormalig directeur van RTL en SBS6, heeft uiteraard gehoord van de op handen zijnde fusie tussen Talpa Network en RTL Nederland. Wat betekent dit volgens hem voor het medialandschap? "Het betekent in de eerste plaats dat er een concurrent uit de markt gaat. RTL wordt eigenlijk wel een monopolist op het gebied van commerciële televisie."

'Ze zullen kanalen gaan opheffen'
Wat gaat de kijker van de fusie merken? "Minder kanalen, dat is zeker. Je kan niet al die kanalen overeind houden en vullen en geld verdienen. Dus ze zullen ongetwijfeld kanalen gaan opheffen. Ook zul je merken dat de onafhankelijke producent het moeilijk krijgt", aldus Van Westerloo. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder.

Video: <em>Fons van Westerloo</em> reageert op mogelijke fusie RTL en Talpa Ook Fons van Westerloo, voormalig directeur van RTL en SBS6, heeft uiteraard gehoord van de op handen zijnde fusie tussen Talpa Network en RTL Nederland. Wat betekent dit volgens hem voor het medialandschap? "Het betekent in de eerste plaats dat er een concurrent uit de markt gaat. RTL wordt eigenlijk wel een monopolist op het gebied van commerciële televisie." 'Ze zullen kanalen gaan opheffen'Wat gaat de kijker van de fusie merken? "Minder kanalen, dat is zeker. Je kan niet al die kanalen overeind houden en vullen en geld verdienen. Dus ze zullen ongetwijfeld kanalen gaan opheffen. Ook zul je merken dat de onafhankelijke producent het moeilijk krijgt", aldus Van Westerloo. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder. Bekijk ook John de Mol reageert op fusie met RTL: "Meer financiële draagkracht" (video) Bekijk deze video » Thomas van Groningen in De Oranjezomer over fusie RTL en Talpa: "Politiek kijkt met zorgen" Bekijk deze video »
TV :
Video: Fons van Westerloo reageert op mogelijke fusie RTL en TalpaCommentaar
Geef hieronder je commentaar op Video: Fons van Westerloo reageert op mogelijke fusie RTL en Talpa of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV