Opmerkelijke video: duizenden Oranjefans op de Molukken

Opmerkelijke video: duizenden Oranjefans op de Molukken

Ook duizenden Oranjefans op de Molukken laten de leeuw niet in zijn hempie staan dit EK. Voor, tijdens én na de wedstrijd kleuren de straten 12.000 kilometer verderop oranje. Dat ze Nederland zo fanatiek aanmoedigen is opmerkelijk: de banden tussen Nederland en de Molukken waren lange tijd niet goed vanwege de koloniale geschiedenis. Maar de Molukse Oranjefans kijken graag vooruit. "Ook al spelen ze om 4 uur 's nachts, we blijven gewoon op."

Opmerkelijke video: duizenden Oranjefans op <em>de Molukken</em> Ook duizenden Oranjefans op de Molukken laten de leeuw niet in zijn hempie staan dit EK. Voor, tijdens én na de wedstrijd kleuren de straten 12.000 kilometer verderop oranje. Dat ze Nederland zo fanatiek aanmoedigen is opmerkelijk: de banden tussen Nederland en de Molukken waren lange tijd niet goed vanwege de koloniale geschiedenis. Maar de Molukse Oranjefans kijken graag vooruit. "Ook al spelen ze om 4 uur 's nachts, we blijven gewoon op." Bekijk de video van RTL Nieuws hieronder. Bekijk ook Hart van Nederland: Oranjefans hebben hotels en vluchten al geboekt tot EK-finale Bekijk deze video » De Oranjezomer gemist? Mannen gieren om 'Dumvel Demfries'-fan Bekijk deze video »

Bekijk de video van RTL Nieuws hieronder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Opmerkelijke video: duizenden Oranjefans op de Molukken of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier